avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt magazin
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt magazin

am o mare durere... o prietena a furat din magazin in valoare de 200 ron , a venit politia si asteapta o amenda. Dupa o luna a ferat din acelasi magazin de 900 de ron a platit ceea ce a luat dar a venit politia, a fost dusa la sectie amprentata si fotografiata. Va rog sa-mi spuneti la ce se poate astepta....

MII de multumiri
Cel mai recent răspuns: F.V. Strauß , Consilier juridic 17:12, 15 Octombrie 2009
Prejudiciul e unul mic , insa, fiecare caz prezinta notele sale.Asa incat , pentru o certitudine in plus , angajati-va un aparator.
Furtul calificat e sanctionat cu pedeapsa cu inchisoarea. In consideratia unui atingeri minime a unei valori sociale , se poate aplica o doar o amenda administrativa.
Insa nici solutia trimiterii in judecata nu e exclusa.
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
se poate ajunge la trimiterea in judecata daca prejudiciul a fost recuperat?
Depinde de propunerea care o da organul de cercetare penala: poate sa dispuna incetarea sau inceperea urmaririi penale. Daca dispune NUP, i se va aplica o amenda; dar avand in vedere faptul ca este a doua infractiune de furt calificat pe care a savarsit-o prietena dvs intr-un timp atat de scurt, s-ar putea sa se propuna IUP si atunci va fi trimisa in judecata. Daca se ajunge la judecata, s-ar putea sa primeasca o pedeapsa cu inchisoare cu suspendare si vreo amenda penala. Faptul ca paguba a fost integral recuperata, nu inseamna ca se va aplica vreo achitare, ci eventual se va tine cont doar la aprecierea sanctiunii/pedepsei..
Prietena dvs. cam insista in savarsirea de infractiuni.
Daca "insistenta" asta o vede si procurorul nu prea vad sa scape asa de usor.
GabrielaA a scris:

Prietena dvs. cam insista in savarsirea de infractiuni.
Daca "insistenta" asta o vede si procurorul nu prea vad sa scape asa de usor.


cand omul de rand fura 200 de lei sau o gaina este usor sa i se dea peste nas. Cand insa un parlamentar "primeste" bani nemunciti din banii contribuabililor, atunci noi trebuie chiar sa-l mai si aplaudam pentru ca a reusit sa lase tara sa se zbata in criza economica si guvernamentala.#-o.

Ii doresc din inima prieteni dvs care a furat sa isi primeasca o pedeapsa/sanctiune cat mai usoara. Este rezultatul saraciei si frustrarii al celor multi din care face parte si prietena dvs care nu a furat ca a vrut sa fac un rau cuiva, ci ptr ca contributiile ei din salar sunt prea mari, si se scurg in buzunarele unora care stau cu popourile comod in fotoliile parlamentului. Scuze cititorule, pentru "pledoaria"mea impotriva parlamentarilor ... ma simt frustrata de faptul ca tara este in agonie si parlamentarii elimina doctorul curant de langa ea...

Alte discuții în legătură

Furt calificat , va rog sa ma ajutati! robertkori robertkori Acum ceva timp in urma, am vrut sa fac o gluma unui vecin, si i-am luat bicicleta din fata blocului,acesta fiind beat intr-un magazin. I-am dat bicicleta unui ... (vezi toată discuția)
Care e pedeapsa? danaa1 danaa1 Care este pedeapsa pentru furt calificat si distrugere? Va fi o pedeapsa cu suspendare sau pedeapsa cu executare? Persoanele ce au savarsit infractiuniile de ... (vezi toată discuția)
Furt de camera video dintr-un supermarket lorennnaaa lorennnaaa Buna ziua as vrea sa-mi spuneti ce patesc daca am fost prins intr-un supermarket luand o camera video in valoare de 900 lei..mentionez ca a venit politia la ... (vezi toată discuția)