avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... care e pedeapsa?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

care e pedeapsa?

Care este pedeapsa pentru furt calificat si distrugere? Va fi o pedeapsa cu suspendare sau pedeapsa cu executare? Persoanele ce au savarsit infractiuniile de mai sus, nu au mai avut antecedente penale, doar sanctiuni cu amenda contravențională.
Cel mai recent răspuns: danaa1 , utilizator 15:16, 15 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Individualizarea pedepsei se face in functie de circumstantele reale si personale.
Instanta poate dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, daca apreciază că aplicarea pedepsei este suficientă şi, chiar fără executarea acesteia, condamnatul nu va mai comite alte infracţiuni, însă este necesară supravegherea conduitei sale pentru o perioadă determinată.
Din moment ce infractorii au distrus si au furat ce au putut, iar ei nu au efectuat demersurile de reparare a prejudiciului cauzat persoanei vatamate, nu au cautat o solutie de impacare cu victima, cum e posibil ca acesti infractori sa primeasca pedeapsa cu suspendare a inchisorii?
Victima (persoana vătamata), poate sa faca ceva de a isi recupera prejudiciul cauzat de faptuitori? Ce poate sa faca?
Nu s-a constituit parte civila? nu i s-a admis actiunea civila?
Dosarul e in lucru la politie, pana acum organul de cercetare penala nu a facut nici un demers, nu a audiat, lasa dosarul nelucrat, Ce sa mai discutam despre constituire parte civila cand organul de cercetare penala tegiverseaza? Am impresia ca organul de cercetare penala crede ca persoana vatamata uita de ce i s-a intamplat, ca nu va mai dori sa fie despagubita si lasa lucrurile asa cum sunt, adica fara ca infractorii sa fie trasi la raspundere penala.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu intelesesem ca au primit o pedeapsa cu suspendarea executarii sub supraveghere...

Alte discuții în legătură

Dosar penal furt calificat Razvan1308 Razvan1308 Bună ziua În cadru unui dosar penal pe infracțiunea de furt calificat pe cale informatica ca și făptuitor.cu paguba nerecuperata de 10 000 RON. La prima ... (vezi toată discuția)
Furtul calificat Mincu66 Mincu66 Cum se pedepsește o persoana care este condamnat la 2 ani de închisoare pentru furt și ulterior i se descoperă o alta faptă de furt calificat savirsita in ... (vezi toată discuția)
Talharie -condamnare cu suspendare ??? TONI28 TONI28 daca se recunoaste fapta ,nu exista atencedente penale ,se recupereaza prejudiciul ce sanse sunt pentru o condamnare cu suspendare cei doi nu sunt arestati ... (vezi toată discuția)