avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... care e pedeapsa?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

care e pedeapsa?

Care este pedeapsa pentru furt calificat si distrugere? Va fi o pedeapsa cu suspendare sau pedeapsa cu executare? Persoanele ce au savarsit infractiuniile de mai sus, nu au mai avut antecedente penale, doar sanctiuni cu amenda contravențională.
Cel mai recent răspuns: danaa1 , utilizator 15:16, 15 Februarie 2018
Nu, nu au primit nici o pedeapsa, dosarul se află in lucru la politie care vad ca tegiverseaza, pentru ca au trecut luni de zile fara ca persoana vatamata sa fie citata si audiata. (Posibil ca politia sa lasa lucrarea neterminata, ceva relatii cu infractorii?)

Iar eu vreau sa stiu daca infractorii vor primi o pedeapsa cu executarea sau cu suspendare pentru infractiunile de furt si distrugere, fara ca acestia sa mai fi avut antecedente penale, doar sanctiuni cu amenda contraventionala.

Daca se va dispune pedeapsa cu suspendare, pe victima cine o despagubeste? Sau de ce ar putea sa primeasca infractorii pedeapsa cu suspendare atat timp cat infractorii nu au facut demersurile de reparare a prejudiciului, nici nu da semne de a plati prejudiciul persoanei vatamate?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Are posibilitatea sa se constituie parte civila in cursul procesului penal si sa solicite daune materiale si morale.
stiu acest lucru, stiu ca in cursul procesului penal pers. vatamata poate sa solicite daune materiale si morale, dar fiind intr-o stare de crize (nervi) pentru ce a patit, victima nu isi doreste ca infractorii sa primeasca pedeapsa cu suspendare. (E usor sa vedem cu infractorii ce ar trebui sa fie pedepsiti la inchisoare cu executare, acestia sa primeasca doar pedeapsa cu suspendare, care nu pare a fi pedepsiti infractorii din moment ce sunt liberi, acasa cu fam. lor).

Victima poate solicita judecatorului sa acorde pedeapsa cu executare? Care ar fi pasii de a convinge pe judecator sa dea pedeapsa cu executare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal furt calificat Razvan1308 Razvan1308 Bună ziua În cadru unui dosar penal pe infracțiunea de furt calificat pe cale informatica ca și făptuitor.cu paguba nerecuperata de 10 000 RON. La prima ... (vezi toată discuția)
Furtul calificat Mincu66 Mincu66 Cum se pedepsește o persoana care este condamnat la 2 ani de închisoare pentru furt și ulterior i se descoperă o alta faptă de furt calificat savirsita in ... (vezi toată discuția)
Talharie -condamnare cu suspendare ??? TONI28 TONI28 daca se recunoaste fapta ,nu exista atencedente penale ,se recupereaza prejudiciul ce sanse sunt pentru o condamnare cu suspendare cei doi nu sunt arestati ... (vezi toată discuția)