avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dosar penal furt calificat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Dosar penal furt calificat

Bună ziua
În cadru unui dosar penal pe infracțiunea de furt calificat pe cale informatica ca și făptuitor.cu paguba nerecuperata de 10 000 RON. La prima abatere fără antecedente penale sau orice problema cu organele de politie în trecut. Credeți că este posibil ca la finalul procesului sa se finalizeze cu pedeapsa cu executare sau cu suspendare?
Mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Razvan1308 , utilizator 21:04, 21 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Individualizarea pedepsei se face in functie de circumstantele reale si personale.
Ar fi indicat sa acoperiti prejudiciul.
Dar din experienta dumneavoastră credeți ca este posibil sa fie cu executare?
Sau care ar fi șansele sa fie cu suspendare


Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Individualizarea pedepsei se face in functie de circumstantele reale si personale.
Ar fi indicat sa acoperiti prejudiciul.

Prejudiciul a fost cauzat de către persoana care lucra în cadru unei companii de telefonie.care a depus plângere penala. Iar acum persoana este anchetata pentru furt calificat , dosarul încă este în cercetare.
Ultima modificare: Vineri, 21 Septembrie 2018
Razvan1308, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In justitie conteaza foarte mult apararile concrete.
Se poate intampla ca in majoritatea cazurilor sa se aplice o pedeapsa cu executare dar intr-un caz concret sa se aplice o pedeapsa cu suspendare si invers.

Nu exista o regula universal valabila.

Daca ar sti fiecare cat sa fure ca sa primeasca o pedeapsa cu suspendare ar insemna sa se inmulteasca furturile pe nivel atat de mult incat s-ar schimba practica judiciara constanta de ar fi asa...

Eu stiu ca acum ( de vreo 15 ani) ideologia este sa se fure cat se poate de mult, sa nu se dea niciun ban la avocat si sa scape cu o pedeapsa cu suspendare.

Este bine sa stiti ca cel care fura 2000 lei poate primi o pedeapsa mai mare decat cel care fura in caz identic de 10 ori mai mult...

Nu exista o regula...anume...
Va mulțumesc frumos pentru ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua ! am o întrebare și eu . la prima fapta furt calificat ... Madalina Anamaria Madalina Anamaria Bună ziua ! Am o întrebare și eu . La prima fapta furt calificat conținu 4 acte . Reținere 24 de ore ulterior control juridiciar 60 de zile . Fapta ... (vezi toată discuția)
Amenda furt calificat cataaaa cataaaa as vrea sa va intreb cam cat e amenda pentru un furt din maganiz in valoare de aprox 150 ron si in cat timp ar trebui platita (vezi toată discuția)
Art. 209 betzyvoiu betzyvoiu Salut,in cateva zile mi se incheie ancheta si parchetul va trimite dosarul in instanta.Fapta este furtul din locuinte,pe timp de noapte impreuna cu mai multe ... (vezi toată discuția)