Se poate mentine suspendarea sub supraveghere, ca modalitate de individualizare judiciara a pedepsei, conform art. 91 din Codul penal(retinad concurs de infractiuni ).
Aveti in vedere faptul ca, in cazul infractiunii de furt, poate opera , in anumite imprejurari , impacarea partilor.
Impacarea partilor reprezinta o cauza ce inlatura raspunderea penala.
Aceasta este totala(vizeaza si actiunea civila,alatura celei penale, care este efectiv stinsa ), definitiva ( nu se mai poate reveni asupra manifestarii de vointa, si neconditionata ).
De asemenea, impacarea este un act personal , ce trebuie sa aiba loc intre inculpat si persoana vatamata.
Manifestarea de vointa trebuie concretizata intr-o declaratie notariala, ori data in fata autoritatilor abilitate.
Indepartati prejudiciul cauzat si initiati demersuri, asa incat sa intervina impacarea.
CAPITOLUL I
Furtul
Art. 231.
Plângerea prealabilă şi împăcarea
(1) Faptele prevăzute în prezentul capitol, săvârşite între membrii de familie de către un minor în paguba tutorelui ori de către cel care locuieşte împreună cu persoana vătămată sau este găzduit de aceasta, se pedepsesc numai la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
(2) În cazul faptelor prevăzute la art. 228,art. 229 alin. (1), alin. (2) lit. b) şi c) şi art. 230, împăcarea înlătură răspunderea penală.
(în cazul săvârşirii infracţiunii de furt în formă simplă, a furtului calificat săvârşit într-un mijloc de transport în comun, în timpul nopţii, de o persoană mascată, deghizată sau travestită, prin efracţie, escaladare sau prin folosirea fără drept a unei chei adevărate ori a unei chei mincinoase, prin scoaterea din funcţiune a sistemului de alarmă sau de supraveghere, prin violare de domiciliu sau sediu profesional, de o persoană având asupra sa o armă, dar şi a furtului săvârşit în scop de folosinţă.)
ART. 97 c.p.
Anularea suspendării executării pedepsei sub supraveghere
(1) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere se descoperă că persoana condamnată mai săvârşise o infracţiune până la rămânerea definitivă a hotărârii prin care s-a dispus suspendarea, pentru care i s-a aplicat pedeapsa închisorii chiar după expirarea acestui termen, suspendarea se anulează, aplicându-se, după caz, dispoziţiile privitoare la concursul de infracţiuni, recidivă sau pluralitate intermediară.
(2) În caz de concurs de infracţiuni sau pluralitate intermediară, instanţa poate dispune suspendarea executării pedepsei rezultante, dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute în art. 91. Dacă se dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, termenul de supraveghere se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare prin care s-a pronunţat anterior suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.