avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Anul acesta am fost condamnat la 8 luni cu suspendare ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Anul acesta am fost condamnat la 8 luni cu suspendare și 2 ani la semnat la serviciul de probațiune. Acum m-am trezit cu o citație pentru o faptă din 2014, s-ar putea revoca pedeapsa cu suspendare pe care deja am primit-o?

Buna ziua.Anul acesta in 2018 am fost condamnat la o pedepsa de 8 luni cu suspendare-si de mers 2 ani la semnat la serviciul de probatiune. Prin 2014 am avut o cearta cu cineva din care a reiesit o bataie.Respectivul are certificat medico legal de 5 zile ingrijire medicala.Acum dupa 4 ani m-am trezit cu o citatie de la tribunal ca sunt acuzat de art.193 lovire si alte violente ( penal).Tin sa precizez ca pedeapsa primita cu suspendare nu provine din batai'scandaluri'furt....este de domeniul rutier.
Rugamintea mea este sa i-mi spuneti si mie daca cumva este o problema grava.Si daca acest proces ma poate afecta cu ceva .....ma refer revocarea pedeapsa cu suspendare? Va multumesc.

Ultima modificare: Joi, 21 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Rex'Rex , utilizator 14:20, 20 Iunie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Din cate inteleg este vorba de concurs de infractiuni, daca veti fi codamnat la pedeapsa inchisorii pentru ultima infractiune, se anuleaza suspendarea sub supraveghere si se aplica regulile de la concursul de infractiuni.

ART. 97 c.p.
Anularea suspendării executării pedepsei sub supraveghere
(1) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere se descoperă că persoana condamnată mai săvârşise o infracţiune până la rămânerea definitivă a hotărârii prin care s-a dispus suspendarea, pentru care i s-a aplicat pedeapsa închisorii chiar după expirarea acestui termen, suspendarea se anulează, aplicându-se, după caz, dispoziţiile privitoare la concursul de infracţiuni, recidivă sau pluralitate intermediară.
(2) În caz de concurs de infracţiuni sau pluralitate intermediară, instanţa poate dispune suspendarea executării pedepsei rezultante, dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute în art. 91. Dacă se dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, termenul de supraveghere se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare prin care s-a pronunţat anterior suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

Daca faptele sunt concurente se poate ajunge la aplicarea unei pedepse cu suspendare.
Incercati sa va cautati avocat care sa stie sa pledeze foarte bine in favoarea dvs. deoarece rolul avocatului in astfel de situatii este foarte important.
Am fost la tribunal si sa aminat pt a pune avocat. Daca pot sa ma impac cu respectivul contra unei sume de bani.....unde trebuie mers pt a retrage plangerea...la tribunal-politie?
La organul judiciar la care se afla in acest moment dosarul

Alte discuții în legătură

2 condamnari macoal macoal buna dimineata!..intrebarea mea este urmatoarea....o persoana a fost condamnata la 2 ani si 6 luni cu suspendare pt furt dar in aceasta perioada este data in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , daca am primit revocarea sau anularea suspendării ... MArian1911 MArian1911 Buna ziua , daca am primit revocarea sau anularea suspendării și în total e de 3 ani și 2 luni . Pot face ceva sa mi se de-a tot suspendare ? Ținând cont ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu executare Bibicioiu Mariana Bibicioiu Mariana Bună ziua! Dacă am avut o condamnare cu suspendare și încercare și între timp s-a judecat un dosar anterior fapta fiind săvârșită înainte de ... (vezi toată discuția)