avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din magazin
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din magazin

buna!am comis o infractiune,dar regret enorm.Am sustras dintr-un magazin un lucru..au chemat politia,am dat declaratie,am returnat obiectul,au spus ca imi fac dosar penal pt furt calificat.Nu mi-au dat amenda.dosarul penal ma poate afecta la angajare?Ramane pe veci?Au spus ca daca returnez obiectul furat nu e asa de rau.Mersi #-o
Cel mai recent răspuns: dcozmin , utilizator 06:16, 25 Ianuarie 2010
Buna ziua. Depinde si unde doriti sa va angajati. In principiu, da , va afecteaza .Daca veti primi o pdeapsa, veti fi reabilitat la un moment dat,asa incat cazierul nu va va ramine pe vecie patat. Poate veti primi doar o amenda administrativa, caz in care cazierul nu va va fi afectat.
chiar daca ati returnat obiectul fapta ramine. in stabilirea cuantumului pedepsei se tine cont de conduita faptuitorului in timpul urmaririi penale, de valoarea prejudiciului, daca acest prejudiciu a fost recuperat, si de conduita acestuia in societate. inclin sa cred, daca comiterea furtului a fost o greseala, ca judecatorii vor opta catre o pedeapsa orientata catre minimum, poate cu suspendare. dosarul penal si cazierul judiciar va pot afecta numai in cazul in care angajatorul solicita ca persoanele angajate sa nu aiba cazier. in rest n-ar fi probleme
In cazierul judiciar se inscriu numai pedepsele pronuntate prin hotarari definitive. Daca nu ati fost inca trimis in judecata nu aveti de ce sa va faceti probleme deocamdata. Daca in urma judecatii sunteti gasit vinovat, in cazier veti aparea cu antecedente penale situatie in care ati putea avea dificultati la angajare.
daca veti fi condamnat o sa va apara condamnarea in cazier pana in momentul in care veti face reabilitarea insa veti fi cunoscut cu antecedente penale
Daca "regretati" comiterea infractiunii, prejudiciul s-a recuperat, s-ar putea sa scapati mai usor. Numai daca va fi o condamnare definitiva, se va inscrie in cazierul judiciar.
Succes!

Alte discuții în legătură

Furt calificat RazvanAma RazvanAma Buna seara , in noiembrie 2010 eu impreuna cu un prieten am sustras 140 litri de motorina dintr-un tir, acum sunt trimis in judecata. As dori sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Am furat cosmin_pop cosmin_pop BUNA Am lucrat intr-un magazin si am furat din incasari suna de 1000 lei,am fost prins de seful de tura dar am negat in prima faza si ulterior am ... (vezi toată discuția)
Furt din mol ion29 ion29 Domnu>sau doamna ,am o intrebare pentru un furt un obiect in valoare de 250 ron,ce mi se poate intampla sau la ce ma astept ,cu stima,va multumesc#-o (vezi toată discuția)