avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din magazin
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din magazin

buna!am comis o infractiune,dar regret enorm.Am sustras dintr-un magazin un lucru..au chemat politia,am dat declaratie,am returnat obiectul,au spus ca imi fac dosar penal pt furt calificat.Nu mi-au dat amenda.dosarul penal ma poate afecta la angajare?Ramane pe veci?Au spus ca daca returnez obiectul furat nu e asa de rau.Mersi #-o
Cel mai recent răspuns: dcozmin , utilizator 06:16, 25 Ianuarie 2010
Avand in vedere fapta comisa,aceasta va fi incadrata la furt calificat,prev.de art.208 -209 lit.e c.pen.fapta fiind sanctionabila cu inchisoarea de la 3 la 15 ani.
Avand in vedere ca prejudiciul a fost acoperit,prin restituirea bunurlui sutras,c,care constituie o circumstanta tenuanta la stabilirea pedepsei,va sfatuiesc sa adoptati o atitudine sincera si de cooperare formala ,atat cu organele de urmarire penala, cat si in instanta de judecata si avand in vedere ca sunteti infractor primar este posibil sa vi se aplice o pedeapsa minima cu suspendarea executarii.
In functie de locul unde veti dori sa va angajati ,o astfel de situatie,poate crea probleme
Cu regret te anunt ca am trecut acum 2 ani printr-o situatie similara cu a ta. Iti recomand sa colaborezi cu organele de politie, sa recunosti fapta, sa o regreti, sa-ti mentii declaratiile. Eu am beneficiat de serviciile unui avocat, chiar daca nu m-a ajutat foarte mult, macar a fost acolo pentru "linistea mea sufleteasca".
Si in cazul meu a fost prejudiciul recuperat imediat dupa ce am fost prins in fapt, astfel ca dupa aproximativ 6 luni de la declaratia data la politie am primit acasa decizia de neincepere a urmaririi penale in privinta furtului calificat si am platit o amenda ADMINISTRATIVA de 500 ron. Bafta si ai grija in viitor de libertatea ta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt calificat RazvanAma RazvanAma Buna seara , in noiembrie 2010 eu impreuna cu un prieten am sustras 140 litri de motorina dintr-un tir, acum sunt trimis in judecata. As dori sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Am furat cosmin_pop cosmin_pop BUNA Am lucrat intr-un magazin si am furat din incasari suna de 1000 lei,am fost prins de seful de tura dar am negat in prima faza si ulterior am ... (vezi toată discuția)
Furt din mol ion29 ion29 Domnu>sau doamna ,am o intrebare pentru un furt un obiect in valoare de 250 ron,ce mi se poate intampla sau la ce ma astept ,cu stima,va multumesc#-o (vezi toată discuția)