avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt Calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt Calificat

Buna seara , in noiembrie 2010 eu impreuna cu un prieten am sustras 140 litri de motorina dintr-un tir, acum sunt trimis in judecata. As dori sa stiu ce pedeapsa ma asteapta. Mentionez ca prejudiciul a fost recuperat in totalitate , am recunoscut fapta si sunt la prima abatere, am cazierul curat...... Va multumesc
pedeapsa depinde strict de judecator, de ceea ce solicita parchetul si de cum este circumstantiata personal si real situatia de catre avocatul dvs.
pedeapsa pentru furt calificat in cazul dvs incepe de la 4 ani, maximul de pedeapsa fiind 18 ani. individualizarea pedepsei depinde de judecator si de cat de abil va fi aparatorul dvs.
Daca ati avut o conduita buna, nu aveti antecedente penale si cooperati cu organele de urmarire penala aveti sansa la o pedeapsa cu suspendare. Totul depinde ce circumstantele in care s-a savarsit fapta si de conduita dvs.
Faptul ca ati acoperit prejudiciul constituie un avantaj.
Recunoasteti fapta in totalitate si puteti beneficia de prevederile art 320^1 Cpp, adica de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsa.
Va fi angajata raspunderea penala pentru savarsirea infractiunii de furt calificat.

Poate fi dispusa suspendarea conditionata a executarii pedepsei.

Aceasta modalitate de individualizare judiciara a pedepsei va poate fi acordata daca sunteti infractor primar , ati avut o atitudine cooperanta cu organele judiciare , ati recuperat prejudiciul cauzat prin derularea activitatii infractionale si ati avut o conduita de regret, de cainta pentru actele ilicite intreprinse.

Instanta de judecata va calcula termenul de incercare, compus din pedeapsa efectiv aplicata , la care se adauga doi ani .(termenul de incercare nu poate fi mai mare de 5 ani, de vreme ce pedeapsa ce poate fi aplicata nu depaseste 3 ani ).

Va fi atrasa atentia condamnatului asupra nerespectarii beneficiului suspendarii conditionate a executarii pedepsei, savarsirea infractiunii intentionate ducand la revocarea acestuia.

Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 209 betzyvoiu betzyvoiu Salut,in cateva zile mi se incheie ancheta si parchetul va trimite dosarul in instanta.Fapta este furtul din locuinte,pe timp de noapte impreuna cu mai multe ... (vezi toată discuția)
Condamnare suspendare dia2120 dia2120 in urma cu un an si jumatate datorita unor ,,tulburari\'\' fiul meu a fost inculpat in 2 dosare.in timp ce se judeca primul ,fara a exista hot definitiva a ... (vezi toată discuția)
Talharie,sfat adybmw adybmw prin noiembrie 2008 am participat impreuna cu un prieten la comiterea unei talharii.prietenul meu este minor,a dat cu spray de auto aparare unui copil de 12 ... (vezi toată discuția)