avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... condamnare suspendare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

condamnare suspendare

in urma cu un an si jumatate datorita unor ,,tulburari'' fiul meu a fost inculpat in 2 dosare.in timp ce se judeca primul ,fara a exista hot definitiva a avut o neintelegere cu a sa iubita careia i a spart locuinta facandui -se al 2 lea dosar pt furt.
intrebarea este:daca in primul dosar a primit suspendare ,(acum este chemat la procuror pt furtul din locuinta iubitei ),ce pedeapsa poate primi.mentionez ca iubita si a recuperat prejudiciul creat.
acea suspendare cat il afecteaza.???cu stima tuturor
Cel mai recent răspuns: dia2120 , utilizator 16:49, 3 Iunie 2013
Daca faptele nu sunt concurente, atunci cu siguranta va obtine o pedeapsa cu executare, i se anuleaza suspendarea de la pedeapsa anterioara, se contopeste cu actuala pedeapsa, urmand ca in final sa execute pedeapsa cea mai grea.

La aceasta se poate aplica si un spor.

Va sfatuiesc sa angajati un avocat. Lucrurile nu sunt tocmai simple.

Cu un avocat bun, care va putea demonstra ca e vorba de fapte concurente, poate obtine o noua suspendare.
fapte concurente adica???amandoua in acelasi timp?
Deci, fiul dvs. avea un dosar în care era inculpat şi înainte de a se da o hotărâre definitivă i s-a făcut un al doile dosar penal?
Dacă este aşa, cred că se poate vorbi de concurs de infracţiuni, pentru că în art. 33, lit. a) C. pen. se spune:
a) când două sau mai multe infracţiuni au fost săvârşite de aceeaşi persoană, înainte de a fi condamnată definitiv pentru vreuna dintre ele. Există concurs chiar dacă una dintre infracţiuni a fost comisă pentru săvârşirea sau ascunderea altei infracţiuni;


Acum, pentru că în primul dosar a primit o pedeapsă cu suspendare, în funcţie de ce pedeapsă va primi pentru infracţiunea de furt, instanţa va stabili care este pedeapsa mai grea, şi va putea da o hotărâre prin care se va menţine suspendarea pedepsei, dacă sunt îndeplinite condiţiile necesare. În caz contrar, va executa pedeapsa.
Însă, după cum a spus şi Car3men, cel mai bun lucru este să vă angajaţi un avocat.
Mul succes.
Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2013
GheorgheFloroiu, utilizator
ar avea vreo sansa ca procurorul sa i de a o amenda adminstrativa in cazul in care exista aceasta suspendare ,iar prejudiciul este recuperat???el este chemat la procuror ,insa actualmente nu este in tara.
va multumesc
Dar acest al doilea dosar penal (furt din locuinţă), este pentru furt sau furt calificat?
Ce infracţiune a comis în primul dosar penal şi ce pedeapsă a primit?

Alte discuții în legătură

Cum va primi pedeapsa??? monicacm monicacm buna dimineata....o persoana cercetata in acelasi dosar, fiind incadrata la mai multe articole din c.p cum va primi pedeapsa? cum decid judecatori pedeapsa?va ... (vezi toată discuția)
Delapidare polegnala polegnala Buna ziua,am comis fapta de delapidare in urma cu cateva luni....prejudiciul este undeva la 3000 lei ,am recunoscut fapta de prima data a politie,apoi am fost ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ! am o întrebare și eu . la prima fapta furt calificat ... Madalina Anamaria Madalina Anamaria Bună ziua ! Am o întrebare și eu . La prima fapta furt calificat conținu 4 acte . Reținere 24 de ore ulterior control juridiciar 60 de zile . Fapta ... (vezi toată discuția)