avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Delapidare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Delapidare

Buna ziua,am comis fapta de delapidare in urma cu cateva luni....prejudiciul este undeva la 3000 lei ,am recunoscut fapta de prima data a politie,apoi am fost iar chemata si la fel.Acum ...am primit citatie.Avand in vedere ca este prima data cand fac asta si nu mai am antecedente si am recunoscut fapta,care sunt sansele?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 10:06, 26 Noiembrie 2013
Daca ati recunoscut si ati acoperit si prejudiciul, totul depinde de parchet si de judecatorul care va judeca. Puteti primi o pedeapsa cu suspendare sau amenda. Angajati un avocat!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2013
clautugui, utilizator
Va multumesc foarte mult.
Daca prejudiciul este recuperat integral aveti sanse mari la o pedeapsa cu suspendare.

Daca prejudiciul nu este achitat ar fi indicat sa va angajati avocat pentru a se pleda pentru o pedeapsa cu suspendare la modul atent.

Instanta de judecata poate dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei in cazul concursului de infractiuni , daca pedeapsa aplicata este de 2 ani.



Suspendarea conditionata sub supraveghere poate fi dispusa in cazul infractiunilor concurente daca pedeapsa efectiv aplicata este de 3 ani.

Instanta de judecata poate dispune individualizarea pedepsei cu inchisoarea in cele doua moduri expuse mai sus daca aprecieaza ca scopul pedepsei poate fi atins fara a exista privarea de liberatate.

Asadar, modalitatile de individualizare judiciara a pedepsei reprezinta o facultate a instantei de judecata, nu o obligatie.


In vederea justei individualizari a pedepsei, instanta de judecata va avea in vedere intreaga situatie de fapt.( se va retine, asadar , faptul ca prejudiciul a fost recuperat.De asemenea, in vederea dozarii pedepsei instanta va retine recunoasterea infractiunii si existenta unui atitudine cooperante, in vederea aflarii adevarului, pe parcursul procesului penal ).



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnare suspendare dia2120 dia2120 in urma cu un an si jumatate datorita unor ,,tulburari\'\' fiul meu a fost inculpat in 2 dosare.in timp ce se judeca primul ,fara a exista hot definitiva a ... (vezi toată discuția)
Delapidare, prejudiciu recuperat , pedeapsa codrut_c codrut_c buna ziua, am si eu o intrebare in legatura cu un caz de delapidare, este vorba de un prejudiciu de 4000lei si s-a intamplat dupa cum urmeaza; este vorba de 2 ... (vezi toată discuția)
Delapidare jwl jwl Buna ziua, Sunt cercetata pentru delapidare in suma de 260.000 lei la o banca. Precizez ca m-am autodenuntat la institutia la care am lucrat , am recunoscut ... (vezi toată discuția)