avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Delapidare, prejudiciu recuperat , pedeapsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Delapidare, prejudiciu recuperat , pedeapsa

buna ziua, am si eu o intrebare in legatura cu un caz de delapidare, este vorba de un prejudiciu de 4000lei si s-a intamplat dupa cum urmeaza; este vorba de 2 mini laptop care au fost recuperate si apoi si platita contravaloarea lor catre firma la care lucram, am si o adresa pe care mi-au dat-o cum ca nu au nici o pretentie din partea mea si ca m-am achitat fata de ei pe care am dus-o la procuror,. vroiam sa stiu la ce sa ma astept, imi e foarte frica, va rog sa imi raspundeti .Si am si recunoscut fapta.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:10, 13 Septembrie 2013
Impacarea partilor sau retragerea plangerii nu are niciun efect in cazul infractiunii de delapidarea ceea ce inseamna ca procesul va continua. Recuperarea prejudiciului de catre partea vatamata nu implica in niciun fel tragerea dvs. la raspundere penala de catre organele abilitate. Poate avea efect la individualizarea pedepsei. Aveti grija, limitele de pedeapsa pentru acesta infractiune sunt mari. Cel mai bine ar fi sa va angajati un avocat.
Cred ca este posibil ca procurorul sa dispuna aplicarea unei amenzi fara a mai sesiza instanta de judecata.
Instanta de judecata poate dispune suspendarea executarii pedepsei, ca modalitate de individualizare judiciara a pedepsei.

Suspendarea condiţionată a executării pedepsei
Art. 81 din Codul penal


Condiţiile de aplicare a suspendării condiţionate
Instanţa poate dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicate persoanei fizice pe o anumită durată, dacă sunt întrunite următoarele condiţii:
a) pedeapsa aplicată este închisoarea de cel mult 3 ani sau amendă;

b) infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de 6 luni,

afară de cazul când condamnarea intră în vreunul dintre cazurile prevăzute în art. 38;
c) se apreciază că scopul pedepsei poate fi atins chiar fără executarea acesteia.

Suspendarea condiţionată a executării pedepsei poate fi acordată şi în caz de concurs de infracţiuni, dacă pedeapsa aplicată este închisoarea de cel mult 2 ani şi sunt întrunite condiţiile prevăzute în alin. 1 lit. b) şi c).

Suspendarea condiţionată a executării pedepsei nu atrage suspendarea executării măsurilor de siguranţă şi a obligaţiilor civile prevăzute în hotărârea de condamnare.
Suspendarea condiţionată a executării pedepsei trebuie motivată.

Aveti sanse sa nu ajungeti dupa gratii.nEste greu de spus ce se va intampla in concret intrucat exista mai multe posibilitati si depinde de mai multi factori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circulatie cu permisul suspendat tanasailiecristian tanasailiecristian vreau sa stiu persoanele care au circulat cu permisu suspendat si li sa intocmit dosar penal cat a durat toata treaba cu dosaru si ce salutie au primit (vezi toată discuția)
Suspendarea pedepsei imac imac Buna ziua In cazul recunoasterii faptei cf art 320 indice 1 se poate cere suspsndarea pedepsei? (vezi toată discuția)
Executare,suspendare,supraveghere pici80 pici80 care este pedeapsa maxima cand se poate cere ca modalitatea de executare sa fie cu suspendare conditionata?? si pentru suspendare conditionata sub ... (vezi toată discuția)