avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... suspendarea pedepsei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

suspendarea pedepsei

Buna ziua
In cazul recunoasterii faptei cf art 320 indice 1 se poate cere suspsndarea pedepsei?
Doar in cazul in care sunt indeplinite conditiile de la art. 81 cod penal:

Art. 81. - Instanta poate dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei aplicate persoanei fizice pe o anumita durata, daca sunt intrunite urmatoarele conditii:

a) pedeapsa aplicata este inchisoarea de cel mult 3 ani sau amenda;

b) infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa inchisorii mai mare de 6 luni, afara de cazul cand condamnarea intra in vreunul dintre cazurile prevazute in art. 38;

c) se apreciaza ca scopul pedepsei poate fi atins chiar fara executarea acesteia.

Suspendarea conditionata a executarii pedepsei poate fi acordata si in caz de concurs de infractiuni, daca pedeapsa aplicata este inchisoarea de cel mult 2 ani si sunt intrunite conditiile prevazute in alin. 1 lit. b) si c).


Suspendarea conditionata a executarii pedepsei nu atrage suspendarea executarii masurilor de siguranta si a obligatiilor civile prevazute in hotararea de condamnare.

Suspendarea conditionata a executarii pedepsei trebuie motivata.
suspendarea pedepsei nu, insa suspendarea executarii pedepsei se poate obtine.
Suspendarea executarii pedepsei, mijloc de individualizare a acesteia, reprezinta o facultate , iar nu o obligatie a instantei de judecata.
Recunoasterea faptei ,pana la inceperea cercetarii judecatoresti, conduce la reducerea cu 1/ 3 a pedepsei prevazute de lege pentru infractiunea savarsita.

Nu trebuie sa existe antecedente penale mai mari de 6 luni , iar instanta se considere ca inculpatul poate fi reabilitat fara privare de libertate.

Odata ce sunt relevate circumstante atenuante , ce tin de fapta sau de persoane dumneavoastra(art 74 din Codul penal ), instanta va individualiza pedepsa tinand cont si de acestea.

Ar fi bine sa precizati despre ce infractiune este vorba.
Daca ar fi vorba de infractiunea de omor nu ar ajuta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare,suspendare,supraveghere pici80 pici80 care este pedeapsa maxima cand se poate cere ca modalitatea de executare sa fie cu suspendare conditionata?? si pentru suspendare conditionata sub ... (vezi toată discuția)
Imi poate raspunde cineva!!!!???? ce sa inteleg ? multumesc ioanax ioanax Caseaza in parte ambele hotarari, inlatura art. 86 cod penal indice 1 si 5, art 71 alineatul 5 Caseaza in parte ambele hotarari, inlatura art. 86 cod penal ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis - pedeapsa, antecedente fr3ya20 fr3ya20 ce pedeapsa primeste o persoana prinsa conducand un autovehicul pe drumurile publice fara permis de conducere? a avut in 2000 o pedeapsa cu suspendare,nu a ... (vezi toată discuția)