avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... imi poate raspunde cineva!!!!???? ce sa inteleg ? ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

imi poate raspunde cineva!!!!???? ce sa inteleg ? multumesc

Caseaza in parte ambele hotarari, inlatura art. 86 cod penal indice 1 si 5, art 71 alineatul 5

Caseaza in parte ambele hotarari, inlatura art. 86 cod penal indice 1 si 5, art 71 alineatul 5
Art.86^1 si 86^5 din Codul penal se refera la suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, respectiv la anularea suspendarii executării pedepsei sub supraveghere.
Art.71 alin.5 C.pen se refera la ca, pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii sau a suspendării sub supraveghere a executării pedepsei închisorii, se suspendă şi executarea pedepselor accesorii.

In acest caz, se poate vorbi ca se va executa pedeapsa stabilitat de prima instanta .. instanta superioara a casat dipsozitiile referitoare la suspendarea executarii pedepsei.

Incercati sa detaliati ... care a fost motivul litigiului penal si ce au hotarat instantele?
instantele au hotarat pedeapsa cu suspendarea,iar la inalta curte s-a decis ce am scris mai sus..nu stiu cum s interpretez toate acestea ,multumesc ptr raspuns ,În baza art. 71 alin. 5 Cod penal s-a dispus suspendarea condiţionată a pedepselor accesorii.
Solutia finala este ultima hotarare a instantei supreme ... aceasta se pune in executare .
Adica inculpatul va executa pedeapsa in penitenciar.
Da, este vorba de o pedeapsa cu executare in regim de detentie.
Hotararile prin care s-au aplicat pedepse cu suspendare sub supraveghere au fost casate.

Alte discuții în legătură

Executare,suspendare,supraveghere pici80 pici80 care este pedeapsa maxima cand se poate cere ca modalitatea de executare sa fie cu suspendare conditionata?? si pentru suspendare conditionata sub ... (vezi toată discuția)
Trafic de droguri dia_happy_20 dia_happy_20 un inculpat poate scapa cu pedeapsa de inchisoare cu suspendare daca este la prima fapta,chiar daca a fost prins in flaglant (vezi toată discuția)
Aplicare titlu sentinta penala dana manea dana manea Un salariat din instituita noastra,a fost condamnat penal,in baza vechiului cod penal art.289 alin.1 cu aplicarea art.5 cod. pen. la pedeapsa de 1 an si 6 luni ... (vezi toată discuția)