avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... trafic de droguri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

trafic de droguri

un inculpat poate scapa cu pedeapsa de inchisoare cu suspendare daca este la prima fapta,chiar daca a fost prins in flaglant
Cel mai recent răspuns: dia_happy_20 , utilizator 15:28, 11 Martie 2012
Daca indeplineste conditiile prevazute de lege ,poate beneficia de suspendarea executarii pedepsei ,nu are importanta faptul ca a fost prins in flagrant si ce infractiune a savarsit.
multumesc....care ar fii conditiile prevazute de lege?
Condiţiile de aplicare a suspendării condiţionate

Art. 81. (1) Instanţa poate dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicate persoanei fizice pe o anumită durată, dacă sunt întrunite următoarele condiţii:

a) pedeapsa aplicată este închisoarea de cel mult 3 ani sau amendă;

b) infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de 6 luni, afară de cazul când condamnarea intră în vreunul dintre cazurile prevăzute în art. 38;

c) se apreciază că scopul pedepsei poate fi atins chiar fără executarea acesteia.

(2) Suspendarea condiţionată a executării pedepsei poate fi acordată şi în caz de concurs de infracţiuni, dacă pedeapsa aplicată este închisoarea de cel mult 2 ani şi sunt întrunite condiţiile prevăzute în alin. 1 lit. b) şi c).

(3) Suspendarea condiţionată a executării pedepsei nu atrage suspendarea executării măsurilor de siguranţă şi a obligaţiilor civile prevăzute în hotărârea de condamnare.

(4) Suspendarea condiţionată a executării pedepsei trebuie motivată.

Condiţiile de aplicare a suspendării executării pedepsei sub supraveghere

Art. 861.(1) Instanţa poate dispune suspendarea executării pedepsei aplicate persoanei fizice sub supraveghere, dacă sunt întrunite următoarele condiţii:

a) pedeapsa aplicată este închisoarea de cel mult 4 ani;

b) infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de un an, afară de cazurile când condamnarea intră în vreunul dintre cazurile prevăzute în art. 38;

c) se apreciază, ţinând seama de persoana condamnatului, de comportamentul său după comiterea faptei, că pronunţarea condamnării constituie un avertisment pentru acesta şi, chiar fără executarea pedepsei, condamnatul nu va mai săvârşi infracţiuni.

(2) Suspendarea executării pedepsei sub supraveghere poate fi acordată şi în cazul concursului de infracţiuni, dacă pedeapsa aplicată este închisoarea de cel mult 3 ani şi sunt întrunite condiţiile prevăzute în alin. 1 lit. b) şi c).

(3) Dispoziţiile art. 81 alin. 5 şi 6 se aplică şi în cazul suspendării executării pedepsei aplicate persoanei fizice sub supraveghere.
:offtopic:Interventie moderator.
Am rugamintea sa continuati discutia legata de traficul de droguri aici si de nu mai deschide noi topicuri pe acelasi subiect ( pct.3.3 din Regulament), mai ales ca ati mai deschis inca un topic cu subiectul "Arestarea preventiva in traficul de droguri".
Aveti posibilitatea sa continuati discutia folosind optiunea "Raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
b]dia_happy_20 a scris:

daca cineva vinde la un minor droguri fara ca cel care le comercializaza sa le consume ce baza legala i se aplica ?

avluci a scris:

Legea 143/2000:

Art. 2. – (1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpararea, detinerea ori alte operatiuni privind circulatia drogurilor de risc, fara drept, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.
(2) Daca faptele prevazute la alin. (1) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 10 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.


Art. 14. – (1) Cu privire la infractiunile cuprinse în prezentul capitol, pe lânga situatiile prevazute în Codul penal, constituie circumstante agravante urmatoarele situatii:
a) persoana care a comis infractiunea îndeplinea o functie ce implica exercitiul autoritatii publice, iar fapta a fost comisa în exercitarea acestei functii;
b) fapta a fost comisa de un cadru medical sau de o persoana care are, potrivit legii, atributii în lupta împotriva drogurilor;
c) drogurile au fost trimise sau livrate, distribuite sau oferite unui minor, unui bolnav psihic, unei persoane aflate într-un program terapeutic ori s-au efectuat alte asemenea activitati interzise de lege cu privire la una dintre aceste persoane ori daca fapta a fost comisa într-o institutie sau unitate medicala, de învatamânt, militara, loc de detentie, centre de asistenta sociala, de reeducare sau institutie medical-educativa, locuri în care elevii, studentii si tinerii desfasoara activitati educative, sportive, sociale ori în apropierea acestora;
d) folosirea minorilor în savârsirea faptelor prevazute la art. 2-11;
e) drogurile au fost amestecate cu alte substante care le-au marit pericolul pentru viata si integritatea persoanelor.
(2) În cazul circumstantei agravante prevazute la alin. (1) lit. c), referitoare la savârsirea faptelor într-o institutie de învatamânt ori în locuri în care elevii, studentii si tinerii desfasoara activitati educative, sportive, sociale sau în apropierea acestora, la maximul special prevazut de lege se poate adauga un spor care nu poate depasi 5 ani, în cazul închisorii, sau maximul general, în cazul amenzii.


dia_happy_20 a scris:

daca o persoana este prinsa in flagrant cu o cantiatate de peste 100g ce pedeapsa poate primi?daca persoana a vandut la minori cat poate primi pedeapsa?
:(


imi cer scuze dar nu am mai intrat de mult pr forum si am uitat ca nu am voie sa deschid noi topicuri.va rog fiti mai indulgenta cu incepatorii.multumesc

Alte discuții în legătură

Executare,suspendare,supraveghere pici80 pici80 care este pedeapsa maxima cand se poate cere ca modalitatea de executare sa fie cu suspendare conditionata?? si pentru suspendare conditionata sub ... (vezi toată discuția)
Imi poate raspunde cineva!!!!???? ce sa inteleg ? multumesc ioanax ioanax Caseaza in parte ambele hotarari, inlatura art. 86 cod penal indice 1 si 5, art 71 alineatul 5 Caseaza in parte ambele hotarari, inlatura art. 86 cod penal ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna 2 ani cu suspendare ptr un angajat mai antonio123 antonio123 ACUM 7 ANI UN PRIETEN DE AL MEU ANGAJAT LA POLITIA DE FRONTIERA A FOST IMPLICAT INTR-UN ACCIDENT(A CONDUS O SALUPA A POLITIEI DE FRONTIERA), ACCIDENT IN CARE A ... (vezi toată discuția)