avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce inseamna 2 ani cu suspendare ptr un angajat MAI
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce inseamna 2 ani cu suspendare ptr un angajat MAI

ACUM 7 ANI UN PRIETEN DE AL MEU ANGAJAT LA POLITIA DE FRONTIERA A FOST IMPLICAT INTR-UN ACCIDENT(A CONDUS O SALUPA A POLITIEI DE FRONTIERA), ACCIDENT IN CARE A MURIT UN COLEG DE AL LUI. A FOST CONDAMNAT LA 2 ANI CU SUSPENDARE. CE INSEAMNA ASTA, MAI EXACT CE PRESUPUNE ACEST FAPT?
Inseamna ca pedeapsa aplicata de 2 ani a fost suspendata,iar prietenul dvs . nu va executa efectiv pedeapsa .
Suspendare conditionata a unei pedepse presupune ca executarea pedepsei inchisorii este suspendata pe durata unui termen de incercare...in cazul de fata, termenul de incercare este de 4 ani, daca condamnarea la pedepasa inchisorii a fost de 2 ani, asa cum mentionati.

Suspendarea conditionata a executarii pedepsei
Art. 81
Conditiile de aplicare a suspendarii conditionate

Instanta poate dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei aplicate persoanei fizice pe o anumita durata, daca sunt întrunite urmatoarele conditii:

a) pedeapsa aplicata este închisoarea de cel mult 3 ani sau amenda;

b) infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de 6 luni, afara de cazul când condamnarea intra în vreunul dintre cazurile prevazute în art. 38;

c) se apreciaza ca scopul pedepsei poate fi atins chiar fara executarea acesteia.

Suspendarea conditionata a executarii pedepsei poate fi acordata si în caz de concurs de infractiuni, daca pedeapsa aplicata este închisoarea de cel mult 2 ani si sunt întrunite conditiile prevazute în alin. 1 lit. b) si c).

Suspendarea conditionata a executarii pedepsei nu atrage suspendarea executarii masurilor de siguranta si a obligatiilor civile prevazute în hotarârea de condamnare.
Înseamnă că prietenul dvs. a beneficiat de suspendarea executării pedepsei .Adică nu şi-a ispăşit pedeapsa într-un penitenciar, ci a stat acasă, sub condiţia de a nu mai comite noi infracţiuni , şi a respecta unele condiţii impuse , a căror nerespectare ar fi putut conduce la revocarea beneficiului suspendarii executării pedepsei şi încarcerarea celui condamnat.
Cititţi prevederile art . 81- 85 Cod penal.



:offtopic:

ªi vă rog să nu mai folosiţi scrierea cu majuscule, deoarece contravine regulamentului de postare. Mulţumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare,suspendare,supraveghere pici80 pici80 care este pedeapsa maxima cand se poate cere ca modalitatea de executare sa fie cu suspendare conditionata?? si pentru suspendare conditionata sub ... (vezi toată discuția)
Trafic de droguri dia_happy_20 dia_happy_20 un inculpat poate scapa cu pedeapsa de inchisoare cu suspendare daca este la prima fapta,chiar daca a fost prins in flaglant (vezi toată discuția)
Suspendare Happynes Happynes cum se executa pedeapsa cu suspendare?in penitenciar sau acasa de exemplu la 7 ani rog raspuns (vezi toată discuția)