Buna ziua,
Sunt cercetata pentru delapidare in suma de 260.000 lei la o banca. Precizez ca m-am autodenuntat la institutia la care am lucrat , am recunoscut faptele , si acum urmeaza cercetarea penala. Puteti sa-mi spuneti ca idee ce pedeapsa as putea lua ?
Va multumesc.
prejudiciul a fost recuperat?...pedeapsa legala este de la 10 la 20 de ani...dar daca se vor retine circumstante atenuante va mai scadea pana la minim sau poate si mai jos de atat...e f important daca prejudiciul a fost recuperat...este vorba de 260000 de ron,nu?
Daca v-ati autodenuntat aveti sanse la o pedepasa sub 10 ani inchisoare.
Daca se va recupera prejudiciul poate ca s-ar putea ajunge si la o pedeapsa cu suspendare daca veti angaja avocat.
Este greu de zis o pedeapsa efectiva in cazul dvs. intrucat doar dupa studierea dosarului se poate face o analiza concreta de caz.
Varianta simpla a a infractiunii este pedepsita cu inchisoarea de la 1 la 15 ani .Cea agravata, insa , care presupune producerea de consecinte deosebit de grave , e sanctionata cu pedepsa inchisorii de la 10 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.
Cooperand cu organele judiciare, pedeapsa inchisorii poate fi individualizata , conform art. 81 , cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei ( daca pedeapsa aplicata a fost de trei ani , si nu a existat o sanctionare mai mare de 6 luni) sau prin suspendarea conditionata sub supraveghere ( fara a fi exista o pedeapsa anterior aplicata, mai mare de 1 an , iar pedeapsa cu inchisoarea aplicata sa fie de 4 ani .)
Aceste doua madalitati de individualizare a pedepsei sunt doar o facultate a instantei de judecata.
In vederea unei juste aprecieri a pericolului social concret , e importanta sa relatati adevarul , sa manifestati o atitudine de cainta, sa recuperati prejudiciul efectiv cauzat si sa participati la procesul penal.
Daca minimum special este de 10 ani trebuie scazuta pedeapsa pana la 3 ani intrucat presupun ca e vorba si de un concurs de infractiuni.
Daca pedeapsa aplicata va fi de cel putin 4 ani sau 3 ani si o luna va executa pedeapsa in regim de detentie.
Daca nu era pe alin 2 avea sanse mari la suspendare...
Ii trebuie un avocat care sa convinga si instanta si parchetul pt ca daca se declara apel de parchet in caz de suspendare se prea poate sa se admita...de instanta de apel...
Delapidare
ionut_ionut
buna ziua ,cine i mi poate spune care este pedeapsa pentru delapidare si daca se tine cont de valoarea delapidarii tinand cont ca ii prima abatere (vezi toată discuția)