Buna ziua,
Sunt cercetata pentru delapidare in suma de 260.000 lei la o banca. Precizez ca m-am autodenuntat la institutia la care am lucrat , am recunoscut faptele , si acum urmeaza cercetarea penala. Puteti sa-mi spuneti ca idee ce pedeapsa as putea lua ?
Va multumesc.
Aveti dreptate aceasta este incadrarea, eu nu sunt avocat, dar am avut o colega care a delapidat cu o suma mult mai mare, a recunoscut, fara autodenunt, era la prima abatere si a luat 6ani si jumatate cu suspendare, fara nici un sechestru ca nu are bunuri, doar cu poprire pe salariu urmand sa acopere prejudiciu in urmatorii ....."ani", mentionez ca suma era de 200000euro,iar procesul a durat 4 ani, dar a avut un avocat foarte, foarte bun.
Din cate stiu eu si cunosc multe cazuri, la suma de care ziceti imi vine greu sa cred ca ar fi posibil asa ceva.
La prejudicii de peste un miliard rol lei s-a dat cu suspendare dar nu 6 luni, ci 3 ani...
In cazul dat de user 4 ani sub supreveghere ar fi exceptional...
Sincer sa fiu aud multe dar putine se intampla...mai inainte de pronuntarea hotararii instantei.
O pedeapsa de 6 luni cu suspendare ar determina in mod normal un apel al parchetului cu consecinta admiterii acestuia si pronuntarea unei pedepse cu executare...
Riscul intr-o atare situatie ar fi iminent...
m-am exprimat gresit , are 6 ani de supraveghere, pedeapsa fiind de 3ani si 6 luni cu suspendare, a avut mult noroc si o aparare buna ; chiar avocatul a mentionat ca este un caz rar si chiar o sa-l prezinte studentilor. procesul s-a terminat anul acesta procuratura a fost multumita cu solutia data.
Delapidare
ionut_ionut
buna ziua ,cine i mi poate spune care este pedeapsa pentru delapidare si daca se tine cont de valoarea delapidarii tinand cont ca ii prima abatere (vezi toată discuția)