avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters157312

Activitate ContSters157312

Am inteles acum, va multumesc pentru timpul acordat.
Cu stima,
Va multumesc pentru raspunsul promt care mi l-ati acordat, insa cred ca nu m-am facut inteleasa. Intrebarea mea era daca exista lege care sa interzica acordarea concediului de boala obisnuita daca deja as avea dreptul sa benefciez de concediu prenatal. Din cauza faptului ca am un venit destul de considerabil as prefera sa las cat mai multe zile din cele 126 permise de lege pentru perioada de dupa nastere insa nu stiu daca in situatia mea acest lucru este posibil (cu alte cuvinte daca concediul prenatal are ca si scop ajutorarea viitoarelor mame care au probleme medicale legate de sarcina in mod logic nu as avea dreptul la concediu medical altul decat cel prenatal, insa nu stiu daca exista reglementare juridica in acest sens).
Va multumesc anticipat
O zi buna
Buna ziua,
Ma adresez dvs. cu o intrebare la care nu reusesc sa gasesc raspuns. Situatia mea este urmaoarea: pe data de 15 iunie a.c. (la 29 de saptamani de sarcina) am epuizat tot concediul de odihna cuvenit pe acest an, iar din 16 iunie sunt internata in spital cu iminenta de nastere prematura. Alaltaieri, (6 iunie) am implinit 32 de saptamani de sarcina. Intrebarea mea este urmatoarea: mai pot beneficia de la data prezentei de concediu de boala obisnuita sau atata timp cat sunt in incapacitate de munca sunt obligata sa solicit concediu prenatal ? (dat fiind ca am 7 luni de sarcina) Din punct de vedere financiar, mi-ar fi mult mai convenabil sa las cat mai multe zile de concediu postnatal din totalul de 126 zile (asta daca este posibil in situatia mea). Va intreb deoarece nu am gasit nicio referire la obligatia solicitarii de concediu prenatal de la o anumita varsta a sarcinii, atata timp cat nu sunt apta de munca. Pentru a simplifica cat de mult cele de mai sus: pot beneficia de concediu de boala obisnuita pana la nastere sau este obligatoriu ca de la o anumita varsta a sarcinii sa intru in concediu prenatal.
Va multumesc anticipat, pentru rabdarea de a citi intrebarea si de raspuns