avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Activitate patrykedy

Activitate patrykedy

Tatal meu (in prezent decedat) detine conform titlului de proprietate o anumita suprafata de teren arabil, teren ce se poate justifica cu acte privitor la provenienta sa, dar caruia nu i s-a facut intabularea, respectiv cartea funciara. De acest teren am beneficiat de la retrocedare pana in anul 2013, cand de pe urma unui vecin al terenului nostru a ramas mostenitoare prin testament universal o nepoata a persoanei respective. Aceasta a vrut sa vanda terenul, iar la intabulare s-a lovit de faptul ca titlul de proprietate avea greseli privitoare la incadrare. A deschis proces pentru rectificarea TP gresit, iar instanta a stabilit ca masuratorile sa fie facute de catre un expert. Expertul s-a deplasat la fata locului si a facut masuratori fara ca cineva din comisia de fond funciar a localitatii sa fie prezent, sau vreun vecin, ci doar persoana care a facut solicitarea.
Intrucat persoana respectiva avea teren in doua parcele din aceeasi tarla, i-a spus expertului ca el ar trebui sa aiba tot terenul in acelasi loc, iar expertul a masurat asa cum a indicat solicitantul, suprapunandu-se peste terenul detinut de noi, a facut schitele cadastrale, le-a avizat la OCPI, iar instanta a stabilit modificarea TP respectiv, hotararea ramanand definitiva si irevocabila. Mentionez ca in procesul de modificare a TP au fost parte doar Comisia judeteana de fond funciar si persoana respectiva. Acum Comisia locala de fond funciar spune ca ei nu au ce face, trebuie sa respecte hotararea judecatoreasca, iar mie imi vor da teren in alta parte, pe unde vor gasi loc. Mentionez ca terenul in litigiu este cu iesire la strada, respectiv drum european.
Intrebarea este, ce cai de atac sunt pentru recuperarea suprafetei respective de teren?
Mentionez ca in acea zona nu este intocmit plan parcelar de catre Comisia locala de fond funciar.
Va multumesc!
Răspuns la discuția separare actiuni
Consiliul de administratie este controlat indeaproape de catre administrator, asa ca va dati seama cum se voteaza in interiorul sau. In legatura cu venirea in societate , toti am venit la fel, cu capital, iar initial in statut erau prevazute clauzele de retragere, care permiteau acest lucru cu usurinta, dar mi se spune ca au fost aduse diferite amendamente la statut, de care eu nu am cunostinta si pe care nu mi le pune la dispozitie, care interzic acest lucru,dupa parerea mea ilegal. Legatura cu diferiti avocati am luat-o, dar cand se afla despre cine este vorba, se feresc sa dea un raspuns, deoarece administratorul este o persoana foarte influienta in zona.
Sunt actionar in cadrul unei societati cu capital majoritar privat. Actionarii din cadrul societatii detin un procentaj de aproximativ 70%, statul 20%, iar 10% sunt cupoanele persoanelor din exteriorul societatii. Actiunile sunt concretizate din bunuri fixe (spatii comerciale),si nu sunt scoase la bursa, ele se pot vinde doar in cadrul societatii deoarece societatea este declarata inchisa.Am solicitat in repetate randuri sa ma retrag,sa mi se dea parte din spatiile comerciale proportional cu actiunile pe care le detin, dar nu am gasit intelegere din partea administratorului societatii care nici el se pare ca nu este majoritar. Mentionez ca societatea are in patrimoniu aproximativ 40 de spatii comerciale, iar eu sunt angajat in cadrul societatii detinand aproximativ 10% din totalul de actiuni. De asemeni am solicitat sa vand actiunile, dar nefiind scoase la bursa, administratorul nu mi-a oferit nici macar pretul de depunere din anii '90, chiar daca in realitate valoreaza mult mai mult.
Ce solutii am pentru a obtine ceva, si care este calea legala???
Va multumesc anticipat!!!