avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Litigiu pe fond funciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Litigiu pe fond funciar

Tatal meu (in prezent decedat) detine conform titlului de proprietate o anumita suprafata de teren arabil, teren ce se poate justifica cu acte privitor la provenienta sa, dar caruia nu i s-a facut intabularea, respectiv cartea funciara. De acest teren am beneficiat de la retrocedare pana in anul 2013, cand de pe urma unui vecin al terenului nostru a ramas mostenitoare prin testament universal o nepoata a persoanei respective. Aceasta a vrut sa vanda terenul, iar la intabulare s-a lovit de faptul ca titlul de proprietate avea greseli privitoare la incadrare. A deschis proces pentru rectificarea TP gresit, iar instanta a stabilit ca masuratorile sa fie facute de catre un expert. Expertul s-a deplasat la fata locului si a facut masuratori fara ca cineva din comisia de fond funciar a localitatii sa fie prezent, sau vreun vecin, ci doar persoana care a facut solicitarea.
Intrucat persoana respectiva avea teren in doua parcele din aceeasi tarla, i-a spus expertului ca el ar trebui sa aiba tot terenul in acelasi loc, iar expertul a masurat asa cum a indicat solicitantul, suprapunandu-se peste terenul detinut de noi, a facut schitele cadastrale, le-a avizat la OCPI, iar instanta a stabilit modificarea TP respectiv, hotararea ramanand definitiva si irevocabila. Mentionez ca in procesul de modificare a TP au fost parte doar Comisia judeteana de fond funciar si persoana respectiva. Acum Comisia locala de fond funciar spune ca ei nu au ce face, trebuie sa respecte hotararea judecatoreasca, iar mie imi vor da teren in alta parte, pe unde vor gasi loc. Mentionez ca terenul in litigiu este cu iesire la strada, respectiv drum european.
Intrebarea este, ce cai de atac sunt pentru recuperarea suprafetei respective de teren?
Mentionez ca in acea zona nu este intocmit plan parcelar de catre Comisia locala de fond funciar.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Cum sa fac carte funciara in acest caz? dogarudobra dogarudobra am o suprafata de 2500mp de teren detinuti cu TP Din 2005, 1000mp din acest teren a fost dat in proprietate altei persoane cu 4 ani mai tarziu un mod ... (vezi toată discuția)
Plan cadastral tutu12 tutu12 In instanta s-a revendicat un teren , castigandu-se procesul si s-a dispus eliberarea unui titlu de proprietate pe vechiul amplasament . Primaria ... (vezi toată discuția)
Va rog urgent un raspuns ! stelutaalistar stelutaalistar Detin un teren de 5000 mp extravilan in proprietate in baza legii 18/1991.Am titlul de proprietate din anul 1994.De atunci platesc impozit pe acest teren. Am ... (vezi toată discuția)