avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va rog urgent un raspuns !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va rog urgent un raspuns !

Detin un teren de 5000 mp extravilan in proprietate in baza legii 18/1991.Am titlul de proprietate din anul 1994.De atunci platesc impozit pe acest teren. Am demarat procedura ptr obtinerea documentatiei cadastrale si am fost surprins cand inginerul cadastral mi-a comunicat ca terenul in suprafata de 5000 mp nu mai incape in planul parcelar in urma masuratorii.Am facut demersuri la Oficiul de Cadastru si la Primarie in vederea lamuririi situatiei. RASPUNSUL lor a fost ca , initial , cand s-au facut masuratorile dupa 1990 , adica atunci cand s-a facut punerea in posesie s-a masurat gresit. Ulterior , adica de cativa ani , cu aparatura performanta terenul meu nu mai incape in planul parcelar , regasindu-se doar jumatate din cei 5000 mp. Ce pot face in asemenea situatie?Pot da cele 2 institutii in judecata? Si daca da , care este temeiul de drept? Va multumesc. :)
Cel mai recent răspuns: Dragos Mateescu , Avocat 15:50, 29 Septembrie 2008
Problema ridicată de dumneavoastră conţine cîteva neclarităţi.
Terenul este situat într-o zonă unde a existat anterior carte funciară? Parcela din titlul de proprietate este situată pe vechiul amplasament, căruia să-i cunoaşteţi limitele de dinaintea exproprierii lui şi numărul topografic al parcelei?
După punerea în posesie, aţi folosit efectiv suprafaţa de 5.000 mp?
Aţi verificat dacă vecinii şi-au întabulat terenurile şi dacă nu cumva parcelele întabulate de ei se suprapun, parţial, cu terenul dumneavoastră?
Există vecini care revendică suprafeţe din terenul asupra căruia aţi fost pusă în posesie?

Vă sugerez să apelaţi la serviciile unui avocat şi ale unui expert cadastral independent, neutru. Este posibil ca inginerul de care aţi amintit să fie influenţat, într-un fel sau altul, de fel şi fel de interese locale.

Liviu S.Bordaş

Va multumesc pentru sfat . Nu detin acest teren in fapt , el fiind in asociatie . Am insa titlu de proprietate si platesc impozit pentru toata suprafata .Aceste informatii pe care dvs . mi le cereti nu le am si nu le pot obtine intrucat primaria nu coopereaza si nici oficiul de cadastru.Problema este ca in tarla sunt aprox. 30 parcele , eu fiind ultimul din tarla (ma refer la punctul de reper de unde s-au facut masuratorile) .In stanga mea sunt cam 15 parcele invecinate cu terenul meu eu avand parcela pe lung iar in dreapta incepe alta Tarla . Sper sa ma fi facut cumva mai explicit....Va multumesc !
adica altcineva , un vecin va ocupa acest teren sau terenul vecinului se suprapune peste al d-voastra. trebuie sa verificati ce acte de proprietate au vecinii, daca exista suprapuneri, apoi sa demarati eventual procesul de anulare a acestor acte. veti chema in judecata comisia locala de fond funciar, comisia judeteana si respectivele persoane vecine, procesul in sine stabileste cine are actul de proprietate corect si cine nu, este o poveste mai lunga si numai un avocat va poate explica mai pe indelete cu actele in fata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate gresit ionraducanu ionraducanu Buna ziua, va rog sa postati sfaturi, opinii cu privire la urmatoarea speta: In anul 2004, socrului meu i-a fost eliberat un titlu de proprietate ... (vezi toată discuția)
Cum sa fac carte funciara in acest caz? dogarudobra dogarudobra am o suprafata de 2500mp de teren detinuti cu TP Din 2005, 1000mp din acest teren a fost dat in proprietate altei persoane cu 4 ani mai tarziu un mod ... (vezi toată discuția)
Lipsa punere in posesie l 18 romeoproiectare romeoproiectare Buna ziua ! Vin cu rugamintea sa ma ajutati cu cateva informatii. Am cumparat in 2010 suprafata de 2300 mp teren cu care m-am intabulat in C.F. ... (vezi toată discuția)