In instanta s-a revendicat un teren , castigandu-se procesul si s-a dispus eliberarea unui titlu de proprietate pe vechiul amplasament .
Primaria tergiverseaza punerea in aplicare a hotararii judecatoresti , solicitand ,,planul cadastral cu mplasamentul terenului conform raportului de expertiza topografica efectuat de expertul topograf ...''.
Este normala si legala aceasta solicitare ?
Multumesc !
Daca terenul se afla administrativ de primaria respectiva la comp. Cadastru sau Registrul agricol obligatoriu trebuie sa existe un Plan parcelar semnat de primar, secretarul comunei si membrii Comisiei locale de aplicare a fondului funciar. Planul cadastral in schimb se obtine de la Oficiul de Cadastru si Publicitate imobiliara a judetului... in baza actelor de proprietate obtinute de dvs. Atentie acest cadastru este contra cost si este executat de persoane autorizate. Sunt doua aspecte diferite.
...vin cu o intrebare si precizari : - se poate efectua un plan cadastral pentru un teren pe care nu ai acte de proprietate-inca ?(nefiind eliberat titlul de proprietate )!?
Solicitarea Primarie mi se pare absurda atata timp cat pe acel teren Primaria trebuie saa elibereze titlu de proprietate !
Care ete legea ce reglementeaza efectuarea unui plan cadastral ?
Va multumesc !
Undeva ceva nu e bine...daca prin raportul de expertiza judiciara s-a stabilit amplasamentul (cu tarla si parcela, asa cum exista ele acum, nu cum au fost in 1900 toamna - am mai avut eu rapoarte in care amplsamaentul era foarte istet indicat "tarla la pruni" - asa cum era denumita in 1939, numai ca naiba stia unde erau prunii aia in 2010):D, primaria trebuie sa elaboreze planul cadastral, sa obtina viza OCPI si sa emita procesul verbal de punere in posesie si titlul de proprietate.
Amplasamentul stabilit de expert are corespondenta in coordonatele actuale ale primariei?
..banuiesc ca ..DA !
Primaria a emis in prima faza un titlu de proprietate cu schita si ...am plasament dar terenul era ,,impins '' in extravilan , suprapunandu-se pe alte terenuri , iar partea de intravilan cuvenita se mentiona ca este ocupat de imobile (fapr contrazis de expertiza efectuata la fata locului !) .
Deci , Primaria are coordonatele terenului , acesta fiind pe aceleasi amplasament (curea ) dar fiind adus in intravilan , conform actului de proprietate din ...1900..toamna ...asa cum ati zis !(dar unde se mentioneaza vecinii N-S-E-V !
In mod normal, comisiei locale de fond funciar i s-a comunicat un exemplar al raportului de expertiza, asupra caruia putea face obiectii daca nu-i convenea ceva (putea mentiona, inclusiv, faptul ca vechiul amplasament nu mai este disponibil, fiind ocupat cu X). Cu atat mai mult, comisia locala a avut un reprezentant in momentul efectuarii expertizei in teren si a trebuit sa puna la dispozitia expertului planuri parcelare in vederea identificarii amplasamentului. Ca urmare...daca nu a comentat atunci si hotararea este definitiva si irevocabila...trebuie sa emita titlul din pamant din iarba verde (afara de cazul in care se trezeste sa faca o revizuire a hotararii, in baza art. 322 alin 1 sau 5 din Codul de procedura civila, prin care sa "descopere" acum ca, de fapt, este in imposibilitate sa predea acel amplasament sau abia acum descopera ca din cauza hartiei X, pe care nu au putut-o prezenta la timpul ei, din care reiese faptul ca amplasamentul respectiv a fost legal atribuit altor persoane, nu se poate pune hotararea in aplicare - am mai vazut si minuni din astea).