avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plan cadastral
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plan cadastral

In instanta s-a revendicat un teren , castigandu-se procesul si s-a dispus eliberarea unui titlu de proprietate pe vechiul amplasament .
Primaria tergiverseaza punerea in aplicare a hotararii judecatoresti , solicitand ,,planul cadastral cu mplasamentul terenului conform raportului de expertiza topografica efectuat de expertul topograf ...''.
Este normala si legala aceasta solicitare ?
Multumesc !
Revin din nou cu precizarea nu confundati Planul parcelar care se intocmeste de Primarie si se semneaza de Comisia de fond funciar de la nivel de comuna cu Planul cadastral care se intocmeste de un cadastrist autorizat in baza documentatiilor adica, Plan parcelar la scarea... eliberat de primarie si documentele primare adica: p.v. punere in posesie/Titlu de proprietate sau hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. Suma se stabileste in baza negocierii dintre..dvs si acea persoana. Dumneavoastra trebuie sa mergeti in audienta la Comisia comunala pentru aplicarea fondului funciar unde este situat terenul, in baza acelei hotarari comisia intocmeste documentatia si se transmite la OCPI respectiv Institutia Prefectului pentru emiterea Titlului de proprietate. S-ar putea sa aveti o mare surpriza pentru ca in acest moment nu mai sunt terenuri disponibile la comune si chiar daca aveti o sentinta ramasa definitiva si irevocabila Institutia Prefectului (comisia judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate sa va comunice ca nu mai exista teren disponibil pe raza judetului, ca va poate stabili dreptul de proprietate pe raza altui judet unde exista excedent sau va poate trece pe anexa 23 din Legea 181991 la despagubiri.
este foarte normal deoarece expertiza topografica intocmita de expert face parte integranta din hot jud, si contine delimitarea exacta unde este indentificata suprafata si vecinatatile actualizate ale terenului solicitat>Daca in hot s-a mentionat tarla, sola/parcela corespunzatoare vechiului amplasament si terenul este liber si se afla la dispozitia Comisiei Locale Fond Funciar ,atunci aceasta are obligatia de a intocmi propunerea catre Comisia Judeteana pentru a emite o hotarare de a suplimenta anexa respectiva ( 17 sau 22 daca este teren arabil), dupa care se va intocmi procesul verbal de punere in posesie in vederea emiterii titlului de proprietate.
Mentionez faptul ca daca in hot jud nu sunt indicate sola, tarla parcela si vecini , comisia local poate sa propuna suplimentarea anexei 23, situatia depinde la da caz la caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog urgent un raspuns ! stelutaalistar stelutaalistar Detin un teren de 5000 mp extravilan in proprietate in baza legii 18/1991.Am titlul de proprietate din anul 1994.De atunci platesc impozit pe acest teren. Am ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate gresit ionraducanu ionraducanu Buna ziua, va rog sa postati sfaturi, opinii cu privire la urmatoarea speta: In anul 2004, socrului meu i-a fost eliberat un titlu de proprietate ... (vezi toată discuția)
Numar tarla si parcela gresita in contract de vanzare cumparare mainutzel mainutzel Buna ziua, V-as ruga daca se poate sa ma ajutati cu niste sfaturi legate de o anumita situatie la care incerc sa gasesc o rezolvare.Am cumparat acum 2 ani un ... (vezi toată discuția)