avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Activitate daniel r

Activitate daniel r

Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns!

Cartea de munca mi-a inapoiat-o. Vazand ce comportament are fata de angajati i-am spus ca dupa 2 saptamani (perioada de preaviz) o sa plec si i-am cerut cartea de munca
Cand am vazut ca nu are nici o intentie sa plateasca salariul am facut plangerea la ITM.
Momentan nu am primit nici un raspuns de la ITM.
Buna ziua,

In luna martie 2010 m-am angajat la o firma de constructii. Asa cum este normal am dat angajatorului cartea de munca. De curand am cerut o adeverinta pentru medicul de familie dar dl director mi-a raspuns senin ca nu are cum sa imi dea asa ceva de vreme ce nu a inregistrat cartea de munca la Fortele de Munca. Deasemene plata salariilor intarziase destul de mult.
Dl director a refuzat sa imi dea orice fel de explicatii atat in privinta cartii de munca cat si a salariului.
Joi am facut o sesizare la ITM, iar imediat ce a aflat de acest lucru dl director a inchis firma si a incetat toate lucrarile pe care le avea in momentul respectiv.
In continuare refuza sa imi dea salariul, mai nou am primit si amenintari.
Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat. Ce as putea face pentru a-mi recupera salariul in situatia in care firma a fost inchisa.
Pot dovedi ca am lucrat la societate respectiva cu ajutorul martorilor.

Va multumesc!