avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajatorul refuza sa imi mai plateasca salariul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajatorul refuza sa imi mai plateasca salariul

Buna ziua,

In luna martie 2010 m-am angajat la o firma de constructii. Asa cum este normal am dat angajatorului cartea de munca. De curand am cerut o adeverinta pentru medicul de familie dar dl director mi-a raspuns senin ca nu are cum sa imi dea asa ceva de vreme ce nu a inregistrat cartea de munca la Fortele de Munca. Deasemene plata salariilor intarziase destul de mult.
Dl director a refuzat sa imi dea orice fel de explicatii atat in privinta cartii de munca cat si a salariului.
Joi am facut o sesizare la ITM, iar imediat ce a aflat de acest lucru dl director a inchis firma si a incetat toate lucrarile pe care le avea in momentul respectiv.
In continuare refuza sa imi dea salariul, mai nou am primit si amenintari.
Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat. Ce as putea face pentru a-mi recupera salariul in situatia in care firma a fost inchisa.
Pot dovedi ca am lucrat la societate respectiva cu ajutorul martorilor.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: crisandan , utilizator 10:27, 12 Iulie 2010
Imi pare rau ca ati ajuns in situatia aceasta. Carnetul de munca unde este?...la angajatorul care nu doreste sa va plateasca salariul ?...
Cei de la ITM ce au spus?...Puteti sa actionati in instanta , daca puteti proba ca v-au fost incalcate drepturile.
Mult succes,
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns!

Cartea de munca mi-a inapoiat-o. Vazand ce comportament are fata de angajati i-am spus ca dupa 2 saptamani (perioada de preaviz) o sa plec si i-am cerut cartea de munca
Cand am vazut ca nu are nici o intentie sa plateasca salariul am facut plangerea la ITM.
Momentan nu am primit nici un raspuns de la ITM.
nu poti face nimic pentru ca te lupti cu morile de vant!trebuia sa lucrezi fara ca ei sa stie!poti sa le deschizi proces dar ai slabe sanse pentru ca daca nu ai ceva semnat , inregistrat....pentru amenintari exista politie...care isi face ttreaba asa cum se stie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cit poate retine un angajator cm dupa preaviz? Benafflek Benafflek Va rog sa ma ajutati cu urmatorul aspect: mi-am dat demisia de la o companie pe data de 14 apr 2010, iar preavizul s-a terminat pe 29 apr. Am intrebat azi la ... (vezi toată discuția)
Contract de munca fara semnatura angajatului Irina586 Irina586 Buna ziua! As dori sa stiu daca exista conform legilor din Romania vreun fel de contract de munca valid fara semnatura angajatului?De curand am vrut sa ma ... (vezi toată discuția)
Problema inchidere carte de munca kornfr333k kornfr333k Buna Dimineata, Incerc si eu marea cu sarea aici , poate s-a mai lovit cineva de problema pe care o am eu si imi poate da niste sfaturi. Mai pe ... (vezi toată discuția)