avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca fara semnatura angajatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca fara semnatura angajatului

Buna ziua! As dori sa stiu daca exista conform legilor din Romania vreun fel de contract de munca valid fara semnatura angajatului?De curand am vrut sa ma angajez la o firma unde am fost de proba o saptamana urmand sa primesc un contract de munca pe care sa il semnez. la cateva zile de munca am intrebat de contract la care mi-a raspuns ca este facut doar ca trebuie sa mi-l dea sa il semnez, intre timp m-am imbolnavit am anuntat iar ei au considerat ca eu nu mai vreau sa vin deloc si mi-au spus ca mi-au inchis contractul de munca pe care eu nu l-am vazut si nu l-am semnat,dupa ce i-am lamurit ca sunt corecta si chiar am fost grav bolnava 1 zi mi-au povestit ca o sa imi faca altul si ca este un contract de care nu este nevoie sa il semnez si in care eu sunt de proba 90 zile in care ei pot sa ma dea afara oricand iar eu nu pot pleca decat cu demise cu preaviz de 20 de zile.Mie mi s-a parut suspecta treaba si i-am anuntat ca nu mai dores sa mai vin(Bineinteles ca m-au jignit ...si tot eu sunt cea neserioasa...)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:00, 16 Februarie 2012
Un contract care nu are semnatura ambelor partyi nu are cum sa-si produca efecte ... dvs aveti posibilitatea sa verificati la ITM daca angajatorul a transmis prin REVISAL un c.i.m. pe numel dvs.

Solicitati angajatorului in scris eliberarea unei exemplar de pe contractuil individual de munca... in caz de refuz , puteti sesiza ITM-ul .

Daca intrati in posesia unui exemplar si constatati ca vi s-a contrafacut semnatura , atunci puteti depune plangere penala impotriva angajatorului pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata.
Ei spun ca m-a inregistrat in REVISAL cu contract dupaia ca l-a inchis dupa iar ca l-a deschis ...deci ei inchid si deschid contracte pe care eu nu le-am vazut si semnat.Eu am ceva ani experient in munca si nu am patit niciodata asa ceva primeam contract de munca cu semnatura la director il semnam si apoi il inregistrau la itm si primeam si eu apoi un exemplar. Poate acum s-a schimbat si eu nu stiu?Acum ei zic ca se inregistreaza mai intai contractul la itm si apoi semnez eu (defapt ei spun ca ma baga in revisal si apoi le da de la itm contract inregistrat si toate cele si apoi semnez eu) atunci ce valoare mai are semnatura mea.Eu cred ca nu mi-au facut nici un contract defapt desi eu l-am cerut ca sa il verific si au zis ca nu ma refuza...nu stiu da mi se pare imposibil sa se poate face orice act sau contract fara semnatura mea.
Nu se mai inregistreaza la ITM niciun c.i.m. dupa 01.01.2011 ... prin urmare, la ITM nu se puteau inregsitra c.i.m. care nu avea semnatura ambelor parti ..

Depuneti o sesizare la ITM in care sa solicitati sa va comunice daca angajatorul a inregistrat sau nu c.i.m. pe numele dvs ... atat inainte de 01.01.2011 , cat si dupa aceasta data ... daca s-a inregistrat c.i.m inainte de 01.01.2011 sa va comunice o copie de pe acest c.i.m.
si eu am aceeasi problema. m am dus a o firma in ideea de a ma angaja acolo. am pregatit toate acetle gata sa semnez contractul. dar pe langa contract vroiau sa mai semnez un alt document, nu foarte legal, fapt pe care l am refuzat si am decis sa nu mai vin. ei mi au zis ca deja imi inregistrasera CIM pe revisal fara ca eu sa vad sau sa semnez CIM. azi mi au dat instiitare ca mi au defascut contractul de munca pe baza art 31 din codul muncii. doar ca eu nu am semnat nici un contract de angajare. am depus ieri sesizatie la ITM.

Ma gandeam sa rog firma sa imi trimita si mie contractul semnat de mine dar mi e frica sa nu le dau cine stie ce idei.
Puteti solicita acest lucru la societate .. nu au ce idei sa le parvina, intrucat sunt pasibili de amenda pentru transmiterea de date eronate prin revisal ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Au incercat sa-mi traga teapa mario_rik mario_rik Va salut cu respect. o intrebare simpla am si va multumesc anticipat pentru raspuns. In urma cu 2 sapt. jumatate am fost la un interviu la Z.M. Dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Lncetare contract cosmin20141 cosmin20141 Buna ziua, Doresc sa stiu daca am fost la o firma, unde dupa cateva interviuri mi-au spus ca ma aleg pe mine din multi candidati, am facut o cerere de mana ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca user123456 user123456 M-am angajat in 29 mai la o firma, am dus toate actele necesare, dar nu am semnat nici un contract de munca. De la firma mi se spune ca am un contract pe ... (vezi toată discuția)