avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lncetare contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lncetare contract

Buna ziua,

Doresc sa stiu daca am fost la o firma, unde dupa cateva interviuri mi-au spus ca ma aleg pe mine din multi candidati, am facut o cerere de mana ca doresc sa ma angajez, datata si semnata , dar a doua zi m-am razgandit si nu mai vreau sa ma angajez, mentionez ca nu am semnat vreun contract, eram in perioada de training, urmand sa incep in urmatoarele zile, primesc mail de la ei ca sa ma duc sa semnez cerere de incetare contract, caci mi s-a intocmit ctr. Eu nu am semnat vreun contract, sunt in somaj si imi e teama sa nu imi faca probleme cumva, sa nu mai primesc banii, desi logic nu am cum sa semnez ceva de incetare contract, cand eu nu am semnat initial de angajare vreun contract. Este aberant, imi puteti spune daca ma afecteaza cu ceva ca nu ma duc, practic e ilegal.Va rog sa imi dati detalii nu stiu ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:57, 6 Noiembrie 2014
In primul rand mergeti si solicitati o copie de pe acel contract de munca daca acesta exista. Daca unitatea refuza eliberarea unei copii faceti o solicitare in scris pe care o puteti trimite prin posta cu dovada de confirmare. Inainte de a semna incetarea contractului de munca trebuie sa vedeti contractul. Exista posibilitatea sa nu poarte semnatura dvs. Contractul de munca se incheie in baza consimtamantului partilor , in forma scrisa. Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.
si daca eu nu am semnat e posibil sa mi se opreasca somajul, doar pentru ca poate ei au inregistrat vreun contr si mi au falsificat semnatura sau in baza unei cereri de angajare?
Daca nu ati semnat c.i.m. atunci nu are ce sa va afecteze.

Insa puteti anunta acel angajator ca renuntati la acel loc de munca.
l-am anuntat pe email ca nu doresac sa ma mai ma angajez, in afara de o cerere de angajare lasat la ei semnata in care solicitam angajarea pe postul ala, care practic e doar o cerere, nefinalizata prin contract, imi poate afecta somajul, ?pot inregistra un contract ei pe baza cererii aleia?sau ce ar putea face, fara acordul meu, si sa ma trezesc apoi ca mi s-a sistat somajul?
dupa ce i-am anuntat, au trimis mailul cum ca sa ma duc sa semnez cerere de incetare ctr

Alte discuții în legătură

Termen eliberare acte incetare contract de munca madoc madoc Buna ziua, Am si eu cateva nelamuriri in privinta actelor ce trebuie eliberate de angajator, angajatului (eu!): Am primit preavizul de de concediere si ... (vezi toată discuția)
Ce pot face pentru recuperare acte de la angajator corinaiulia corinaiulia Buna ziua, In urma demisie am solicitat printr-un email oficial angajatorului sa-mi elibereze actele pentru atestarea activitatii mele : fisa de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca niko36 niko36 buna ziua cum se poate sa ai contract de munca daca nu semnezi absolut nimic ? si cand pleci iti cer demisia dar nu ai semnat nimic se poate asa ceva? ... (vezi toată discuția)