avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca

buna ziua. astazi eu trebuia sa fiu angajat, adica sa semnez un contract de aangjare la cetelem ifn.sa . eu eram in somaj adica miam depus actele de somaj pe data de 03.07.2015. intrebarea mea e: daca nu am semnat inca acel contract, desi cei de la bucuresti zic ca l-au trimis la ITM, eu mai iau somaj sau nu?
Cel mai recent răspuns: nicolas25 , utilizator 09:59, 31 Iulie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
nicolas25 a scris:

buna ziua. astazi eu trebuia sa fiu angajat, adica sa semnez un contract de aangjare la cetelem ifn.sa . eu eram in somaj adica miam depus actele de somaj pe data de 03.07.2015. intrebarea mea e: daca nu am semnat inca acel contract, desi cei de la bucuresti zic ca l-au trimis la ITM, eu mai iau somaj sau nu?

Chiar daca nu ati semnat c.i.m. , atunci exista posibilitatea tarnsmiterii c.i.m. in REVISAL si fara semnatura dvs. Trebuie sa verificati cat mai repede cu putinta acest aspect, intrucat in functie de durata mentionata in c.i.m. veti sti daca va inceteaza plata indemnizatiei de somaj sau se suspenda, conform prevederilor de mai jos.

Legea nr.76/2002
art.44
Incetarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza:
a)la data incadrarii in munca, conform legii, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determinata mai mare de 12 luni;
....

Art. 45
(1)Suspendarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza:
....
c)la data incadrarii in munca, conform legii, pe perioada determinata de cel mult 12 luni;
.....

@ Slavinia
....Transmiterea către itm prin revisal presupune încheierea unui contract de muncă, anterior începerii activității și se transmite în termen de 20 zile de la data încheierii.

Daca cititi cu atentie art.4 din HG 500/2011 si art.16 alin.2 C.mun., veti observa ca informatia furnizata de dvs este total eronata.

art.16 alin.2 C.mun. : Anterior inceperii activitatii, contractul individual de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor, care se transmite inspectoratului teritorial de munca.

art.4 din HG 500/2011
(1) Completarea, respectiv inregistrarea in registru a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) se face dupa cum urmeaza:
a) la angajarea fiecarui salariat, elementele prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a)—g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza;
......
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iulie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
povestea a fost asa: in data de 03.07.2015 mi-am depus actele de somaj. saptamana trecuta , mai exact marti am fost la interviu si mi s-a zis ca postul e al meu. vineri am dus cazierul si copiile dupa buletin si diploma de studii. ieri, marti am facut control oftalmologic si medicina muncii si am dus toate actele la biroul lor. azi mi-a zis sa vin la munca de la ora 11.00. azi urma sa semnez contractul. pana la ora plecarii mele de la acel birou nu am semnat nici un contract.nimic absolut. mai devreme o doamna de la bucurest ma anunta ca o sa-mi trimita pe mail contractul de munca pe care trebuie sa-l semnez si decizia de incetare a activitatii pe care la fel trebuie semnata de mine. amandoua, contractul si decizia trebuie sa le duc la biroul lor de aici. mi-a mai zis ca spre ITM a fost trimis contractul meu deja si sunt obligat sa-l semnez. temerea mea e ca nu o sa mai iau nici macar somaj.
Nu aveti nicio obligatie sa semnati c.i.m., daca nu mai doriti sa colaborati cu acea societate.

Solicitati angajatorul , in scris, o copie de pe c.i.m. si un extras REVISAL. In cazul in care nu vi se da aceste documente, sesizati imediat ITM-ul.
multumesc mult de ajutor.

Alte discuții în legătură

Buna ziua - somaj intrerupt grasu25 grasu25 am si eu o problema,am fost la o firma de paza 3 zile si nu mi a convenit si le am spus ca nu ma mai duc,nu am semnat nici un contract nu le am dat nici un act ... (vezi toată discuția)
Lncetare contract cosmin20141 cosmin20141 Buna ziua, Doresc sa stiu daca am fost la o firma, unde dupa cateva interviuri mi-au spus ca ma aleg pe mine din multi candidati, am facut o cerere de mana ... (vezi toată discuția)
S-a depus revisalul, dar angajatul nu mai semneaza cim OAV OAV Buna ziua. Am marea rugaminte de a-mi da niste sfaturi pentru urmatoarea situatie: s-a depus revisalul la itm, dar angajatul nu mai doreste sa semneze ... (vezi toată discuția)