avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Activitate daniel_gl_84

Activitate daniel_gl_84

Răspuns la discuția furt sau delapidare?
da, lucram pe o anumita zona....zona fara sediu. angajarea era facuta in orasul in care era sediul social al societatii si sediul practic iar eu lucram in alta parte....singurul sediu fiind masina de serviciu! da este o firma marisoara....de talie medie pentru acest sector de activitate. inteleg de la dumneavoastra ca sansele de a fi depus plangere sunt mici. sper sa fie asa....ma gandesc ca odata ce inca discutam si inca se aduce in discutie un grafic de rambursare nu e depusa o plangere....eu unu daca as depune o plangere deja nu m.as mai consuma sa sun...as lasa sa curga plangere dupa care as astepta sa fiu sunat sa o rezolvam cat mai placut....deja ar fi tarziu pt lucruri si rezolvari placute.
Răspuns la discuția furt sau delapidare?
m-as mira sa nu stie...in speta este vorba de o firma de distributie medicamente...asa poate intelegeti mai bine cum se rulau banii la negru...
daca au inregistrat sau nu lipsa banilor...nu as avea cum sa aflu...nu mi.ar da nimeni informatii din `bucataria` lor.
nu pot decat sa va multumesc dv cat si celorlalti colegi care au avut rabdare sa citeasca cu atentie ce am scris si sa.mi ofere un raspuns. desigur si alte sugestii si pareri ar fi de bun augur!
Răspuns la discuția furt sau delapidare?
da, am rulat *fara sa stiu* din dispozitia sefului ierarhic superior mai exact al sefului zonal si al administratorei! cum am spus o parte din acei bani ei nu.i pot justifica! si ma gandesc ca si ei prefera tot o rezolvare amiabila. si `va dam in judecata` e doar o modalitate de presing fireasca de altfel pt a-si recupera banii toti si cat mai curand. de ce nu sunt in regula acele minute de mana incheiate intre mine si reprezentantii societatii? dv a-ti spus un lucru interesant pt mine de aflat si documentat...cel de ordin contabil...daca doriti mi-l puteti explica.
Răspuns la discuția furt sau delapidare?
da...cu siguranta nu sunt curati! o mica parte din acei bani datorati amintiti ca suma totala datorata in toate minutele facute intre mine si dumnealor sunt bani incasati la negru pe o marfa vanduta ca la piata....fara factura fara chitanta marfa ce a fost vanduta cuiva cui nu aveai dreptul sa o vinzi deci ilegal. bine e vorba de ....200-300ron....dar nu pot fi justificati in instanta pe citanta si atunci o sa apara intrebarea de unde...si eu stiu de unde...si as putea sa sesizez si eu organele ca nici sesizarea mea nu ar fi tardiva! si sumele rulate la negru intr-o astfel de firma nu sunt deloc nesemnificative!...eu imi imaginez ca ei gandesc lucrul asta si stiu ca eu stiu:) acest lucru. de altfel au fost si niste nerespectari ale contractului de ambele parti....ei trebuiau sa.mi ofere conditiile necesare ca eu sa pot depune banii pe un card la fiecare sfarsit de zi de munca(ei sa verifice lucrul asta)....si in nici un caz sa raman cu incasarile pe cate 2-3 zile pe mana. e drept ca nu e corect din partea mea sa ma gandesc la aceste lucruri pt ca ....clar eu sunt cel care si-a insusit banii(deci vinovat)...dar cred ca in unele cazuri cea mai buna aparare e atacul! eu sper sa nu fi facut plangere si sa le dau in continuare bani pana la stingerea datoriei dupa care sa ne vedem fiecare linistiti de vietile lor....dar in cazul in care e o plangere ...nu vor avea ce sa.mi execute pentru restul de bani si voi face si eu ceva sezisari...macar niste controale sa le pun pe cap!.....si cu lucrul asta cer sfatul? as proceda corect...ar fi bine? moral sunt constient ca nu ar fi bine...dar nici mie nu mi.ar prii o pedeapsa penala ...privativa de libertate si cu suspendare!
Răspuns la discuția furt sau delapidare?
va multumesc frumos pentru opinii si sugestii. in astfel de cazuri clar trebuie sa ai un avocat(daca ai resursele necesare), daca nu unul din oficiu. incadrarea pt delapidare este 1-15. am colaborat cu dumnealor ori de cate ori a fost nevoie...am recunoscut tot ce s.a intamplat, am convenit sa le inapoiez banii ceea ce am si facut dar inca nu in totalitate....ma gandesc ca in cazul in care e facuta plangere avand cazierul curat, o situatie generata de o boala noua...dovedita cu acte(bilet de iesire din spital in vara...un spital de specialitate pentru tratarea dependentelor-VINDECAT) o suma relativ mica pentru genul asta de infractiune...fara falsuri...ma gandesc ca as risca doar o pedeapsa cu suspendare...sau poate reusesc sa obtin ceva sfaturi de la un specialist ca sa ies cat mai putin sifonat.
tin sa precizez ca multi dintre cei care posteaza aici stiu ca au nevoie de un avocat stiu ca situatia lor nu e tocmai roz odata ce au plangeri penale sau probleme cu legea si ceea ce ar dori ar fi sfaturi concrete modalitati de iesire cu pedepse cat mai mici sau achitati din problemele lor date de persoane cunoscatoare....o sa-mi spuneti....sa plateasca un avocat sa aiba un reprezentant acreditat.....eu o sa va spun ca pers care au probleme juridice si au suport material se duce direct la avocat nu pe siteuri de specialitate as putea spune dar totusi cu raspunsuri care de multe ori mi se par mult prea simple si de prea putin ajutor.
va multumesc din suflet si sper sa nu supar pe nimeni!
Răspuns la discuția furt sau delapidare?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
astazi am luat legatura cu reprezentantul societatii respective...mai exact juristul societatii si acesta mi.a comunicat ca ar fi depus o plangere la serviciul fraude financiare al politiei romane sub aspectul de furt calificat! jurist fiind stie ce vorbeste? e furt calificat? daca e furt calificat atunci nu e facuta tardiv plangerea? sau e doar o modalitate de presing pentru a-si recupara mai rapid banii? daca s-a facut o plangere...(eu momentan nu sunt in tara si nu am de gand sa revin in tara in ideea ca mi-as gasi un loc de munca aici unde sunt) cum ar trebui sa gestionez situatia tinand cont de faptul ca nu vreau sa ma sustrag de la achitarea datoriei ramase? pot verifica cumva daca s-a facut o plangere impotriva mea sau in cazul asta nu-mi ramane decat sa astept o citatie acasa?
Răspuns la discuția furt sau delapidare?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
pentru banii achitati am incheiat de fiecare daca cate o minuta de mana facuta in doua exemplare la indigo, cu datele personale ale mele si ale reprezentantului societatii serie nr buletin motivul predarii acelor bani uneori si martori data ..nume in clar si semnatura toti.
da....din ce am citit realizez ca imi pot face plangere penala si daca acoper tot prejudiciul...asta inseamna ca o sa stau cu sufletul la gura cativa ani...pana se prescrie....adica cati ani? am restituit 8000 din 12500....mai exact mai am vreo 4250 de achitat si momentan nu sunt in tara...sunt plecat sa incerc sa muncesc pe afara si imi preseaza parintii cu telefoane...si habar nu am ce sa fac!!!

Răspuns la discuția furt sau delapidare?
deci sa inteleg ca e delapidare si pe greseala mea sunt la mana rabdarii lor!....urat....dar vorba aia unde nu e cap.....vai de picioare. ideal ar fi cred sa iau legatura cu ei si sa mai cer ceva indulgenta, nu?
buna seara, in februarie anul trecut eram angajat in functia de agent comercial la o societate comerciala. am picat in mirajul jocurilor de noroc si mi-am insusit pentru joc incasarile facute pe chitanta dar si o mica parte facuta cumva la negru de s c respectiv pe cateva zile. in momentul in care nu am predat banii s-au sesizat am fost chemat la sediu...am recunoscut ce am facut cu banii. am fost concediat desigur si in urma unor discutii cu reprezentantii societatii am convenit sa acoper prejudiciul intr.un timp cat se poate de scurt(12500ron). in cateva rate am reusit sa acoper pana in luna noiembrie am reusit sa acoper 8000ron. din luna noiembrie nu am mai avut bani sa le inapoiez. desigur ca m-au sunat si mi-au spus ca daca nu acoper cat mai curand prejudiciul ma vor da in judecata.
intrebarile mele sunt:
fapta mea se incadreaza la furt sau delapidare?
tinand cont ca a trecut un an daca este furt nu se mai poate face plangere penala pentru ca ar fi tardiva din ce am citit eu pe site. si atunci s.ar putea indrepta(indreptatiti fiind) spre instanta pe cale civila.
in momentul de fata dupa un an de zile dupa ce am acoperit cca 70% din prejudiciu ce risc? si ce as putea sa fac ca sa nu ajung totusi in instanta pentru ca nu as vrea sa.mi patez cazierul fie si cu o pedeapsa cu suspendare.
va multumesc!
au trecut cele 48 de ore, pv fiind din data de 16.12. ma poate ajuta cineva sa fac o contestatie cat de cat ok?