Am un PFA recent infintat pe urmatoarele coduri CAEN: 6201, 6202, 6311, 6312, 7311; in sistem real de impozitare, neplatitor de TVA. Datorita faptului ca trebuie sa facturez un client din afara tarii, m-am inscris in registrul european si am primit un CIF utilizabil in scopuri de TVA. Trebuie sa facturez servicii de design (realizare logo + carti de vizita) si realizare website. Intrebarea mea ar fi, ce denumire pot scrie la servicii pe factura? Trebuie sa precizez si valoarea tva-ului pe factura? Ce alte informatii trebuie sa contina factura?
Numele meu este Cristi, sunt din Targu-Mures si de ceva timp am observat ca asociatia de locatari de care apartin imi umfla consumul de apa. Am notat in fiecare luna consumul de apa in momentul in care imi erau citite ceasurile, si mereu pe consum imi apare cu 2-3 metri cubi in plus atat la apa rece cat si la calda. Am luat legatura cu firma care se ocupa cu citirea ceasurilor de apa, le-am cerut desfasurator si acesta corespunde cu cantitatile de apa notate de catre mine. Deci problema este la asociatia de locatari, cei care intocmesc consumul. Am discutat cu acestia, iar explicatia lor a fost fie ca sunt pierderi, iar ultima data si-au asumat vina si au spus ca luna urmatoare o sa corecteze problema, lucru care nu s-a intampalt nici pana acum. Iar de pierderi nu poate fi vorba, pt ca in blocul in care locuiesc eu sunt familii cu 3 persoane la consum(noi fiind doar doua) si au consum de apa mai mic decat al meu, deci pierderile de 2-3 metri cubi de apa nu prea intra in discutie. Am discutat si cu alti vecini care si-au notat si ei consumul de apa, iar la unii la fel a fost umflat consumul, iar la altii a fost pus mai putin decat au consumat. Din cate am inteles probleme intre locatari si cei din asociatii de locatari exista de foarte mult timp. Intrebarea mea este, ce se poate face in aceasta situatie? Din cate am inteles reclamatie la protectia consumatorului se poate face doar daca jumatate + 1 din membrii din asociatie sunt de acord, iar in zona in care locuiesc eu acesti lucru nu prea e posibil. Eu ca si persoana fizica as putea sa fac ceva? Pentru ca e foarte frustranta situatia. Stiu ca ma fura si nu am ce sa fac.