avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA - Facturare client din UE
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA - Facturare client din UE

Buna ziua,

Am un PFA recent infintat pe urmatoarele coduri CAEN: 6201, 6202, 6311, 6312, 7311; in sistem real de impozitare, neplatitor de TVA. Datorita faptului ca trebuie sa facturez un client din afara tarii, m-am inscris in registrul european si am primit un CIF utilizabil in scopuri de TVA. Trebuie sa facturez servicii de design (realizare logo + carti de vizita) si realizare website. Intrebarea mea ar fi, ce denumire pot scrie la servicii pe factura? Trebuie sa precizez si valoarea tva-ului pe factura? Ce alte informatii trebuie sa contina factura?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Publitrad SRL , Traducator autorizat 09:30, 2 Februarie 2013
O factura catre UE se emite fara TVA, precizand pe aceasta Taxare inversa 0% TVA, ir TVA-ul va fi achitat de persoana respectiva acolo. Atentie: Persoana catre care emiteti factura trebuie sa aiba un numar de TVA intracomunitar pe care sa il puteti verifica in VIES. Altfel se factureaza in mod normal, cu TVA pe factura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl neplatitor de tva, inscris in roi presteaza servicii informatice ralle ralle Buna ziua, Situatia de fapt: Avem un SRL pt servicii informatice - microintreprindere, neplatitor de TVA. Recent ne-am inscris in ROI cf. art 153^1 (in ... (vezi toată discuția)
Certificat constatator publicitate online b.elena2009 b.elena2009 Am in certificatul costatator din 2008 cu codurile : 7311 (activitati ale agentiilor de publicitate) 7312 (servicii de reprezentare media) sper ca in ... (vezi toată discuția)
Infiintare intreprindere individuala ralucaciobanu ralucaciobanu Pot infinta o interprindere individuala cu 5 coduri caen 4791 , 6201, 6311, 6312, 7311 si daca imi trebuie diploma pentru toate 5 domenii de activitate (vezi toată discuția)