in cadrul organizatiei la care lucrez, am un contract de munca pe perioada nedeterminata suspendat, cu acordul partilor, ca urmare a ocuparii unui post pe perioada determinata. in momentul in care am primit oferta de la angajator, acesta mi-a solicitat sa fac cerere pentru suspendarea contractului pe perioada nedeterminata, pentru a putea intra in vigoare contractul pe perioada determinata. Oferta facuta de angajator mentioneaza ca la momentul expirarii perioadei determinate, ma voi intorce pe postul detinut anterior (contract perioada nedeterminata).
problema care a intervenit: postul detinut anterior se desfiinteaza.
1.ce se va intampla in momentul expirarii contractului pe perioada determinata? avand in vedere ca se desfiinteaza postul, va avea dreptul angajatorul sa emita decizie de concediere si in ce temei?
2. postul pe perioada nedeterminata se desfiinteaza, infiintandu-se in cadrul altui departament si sub alta denumire. angajatorul mi-a solicitat sa particip la concurs pentru ocuparea postului nou. daca particip la concurs si nu sunt acceptat, va fi acesta un motiv pt angajator (in momentul expirarii contractului pe perioada determinata) sa emita decizie de concediere fara plata salariilor complensatorii?
avand in vedere ca mi se garanteaza prin oferta facuta revenirea la postul anterior, are dreptul sa ma cheme la interviu acum?