avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Activitate valisnd

Activitate valisnd

Va multumesc pentru raspuns dar nu cred ca
Tarifele practicate de operatorii de apa sunt stabilite de catre ANRSC
. Daca ar fi asa, nu ar exista diferentele uriase care exista intre fscturile emise de operatori diferiti in diferite localitati . Cine controleaza cum se cheltuie sumele exorbitante stranse in axest mod? Cum se combate deturnarea acestor fonduri?

ERATA: Scuzati eroarea: noi nu platim netemeinic in plus cu peste 55%, ci platim mai mult decat dublu fata de alte orase !
Din link-ul dvs rezulta ca in acel judet tarifele sunt:
Tarife apă-canal: Începând cu data de 01.07.2011 prin Avizul ANRSC nr. 1025924/17.06.2011 și HCJ nr. 7/03.06.2011 tarifele la apa potabilă şi la canalizare sunt:
• apă potabilă 3.15 RON;
• canalizare 1.70 RON.

Tarifele conţin TVA în cotă de 24%.

Problema cetatenilor orasului nostru este ca pe fiecare factura din feb.2012 apar urm.rubrici:
1. APA - cant.intrg. de apometru facturata la pretul de 3,oo lei/mc fara TVA ;
2. CANAL - aceeasi cant. ca la APA facturata la pretul de 2,67 lei/mc fara TVA ;
3. METEO - cant.calculata pt.fiecare proprietate facturata la pretul de 2,67 lei/mc fara TVA
Fata de exemplul dvs rezulta un pret mai mare cu 95% la mc canalizare si meteo si cu 18% la mc apa,. In plus, la noi se factureaza la canal intrega cantitate de apa potabila livrata plus apa meteo, fata de orasul din exemplul dvs. unde se factureaza apa meteo, rezultand ca noi platim netemeinic in plus cu peste 55% !
O anumita regie autonoma practica tarife enorme fata de cele practicate in alte orase - exemplu: pentru plata a 5 metri cubi apa rece, se emite o factura care contine: APA-5mc cu 3lei/mc fara TVA; Canal-5mc cu 2,67lei/mc fara TVA; METEO-3 lei/mc fara TVA, rezultatul fiind o factura in care platesti 1 mc apa rece si canal cu intre 9 si 10 lei/mc, adica de trei ori mai scump decat oriunde in tara. Cum se poate stopa acest abuz? Ce organism central poate controla aceasta regie autonoma si poate stopa aceste practici prin care sume uriase se incaseaza nejustificat de la locuitorii orasului? Cine ne poate apara ?

[Editat - pe forum nu este permisa postarea numelor de persoane fizice sau juridice. Multumesc pentru intelegere]
Prin ce procedura legala si caror organe ale staului trebuie sa o adresez pentru ca acestea sa cerceteze si sa-mi comunice care este locul de munca si ce salariu are fostul sot?
Acesta a fost obligat prin hotarare de divort definitiva si irevocabila la plata pensiei alimentare pe care refuza sa o plateasca desi din surse se stie ca are mijloace financiare.
Va rog sa ma ajutati si pe mine spunandu-mi ce parte imi revine mie si copilului incredintat mie spre crestere, daca apartamentul a fost achizitionat prin credit bancar, eu fiind titularul de credit. Pana la divort acest credit a fost achitat in proportie de 30%, doar de mine, sotul meu neavand venituri. Dupa divort am fost obligati de fostul sot sa plecam din casa.
Creditul este achitat in continuare doar de mine. Va rog sa ma ajutati spunandu-mi cum se face calculul partior cuvenite fiecaruia si care sunt taxele pe care trebuie sa le platesc in cadrul actiunii de partaj.