andreeas1 a scris:nnAdmit recursul in interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si stabilesc:nn
nn1. Fapta de patrundere, in orice mod, intr-o locuinta sau dependinte ale acesteia, urmata de savarsirea unei talharii constituie un concurs real intre infractiunea de violare de domiciliu prevazuta de art. 192 din Codul penal si infractiunea de talharie prevazuta de art. 211 alin. 2^1 lit. c) din Codul penal.
nn2. Fapta de patrundere, in orice mod, intr-o curte sau intr-un loc imprejmuit ce tine de domiciliul persoanei, urmata de savarsirea unei talharii constituie un concurs real intre infractiunea de violare de domiciliu prevazuta de art. 192 din Codul penal si infractiunea de talharie prevazuta de art. 211 din Codul penal, cu exceptia circumstantei incriminate in art. 211 alin. 2^1 lit. c) din Codul penal.nnObligatorie, potrivit art. 414^2 alin. 3 din Codul de procedura penala.nnPronuntata in sedinta publica, astazi, 16 aprilie 2007.nn
Pai la nr 1 scrie ca e concurs in ceea ce priv lit c) iar la nr 2 scrie ca e concurs cu exceptia literei c) art 211 CP, al 2^1. care e pana la urma?
Cred ca ar trebui sa dorm si sa mai citesc maine. Ma las de meserie!
MihaelaCD a scris:
Salut! Eu am o nedumerire la speta nr 2 de la drept penal. Poate nu ma ajuta pe mine logica, si vreau sa ma lamuriti sa-mi pot fixa informatiile. Dupa barem am vazut ca s-a retinut tentativa la talharie, foma agravata in concurs cu violare de domiciliu. Dar in forma agravata e vorba de infr, savarsita intr-o locuinta sau alte dependinte ale acesteia. Mintea mea obosita dupa zilele astea imi spune ca se absoarbe violarea de domiciliu in forma agravata a talhariei. Va rog luminati-ma, ca nu mai am somn noaptea. Vreau sa stiu unde gresesc eu, si care e explicatia raspunsului corect din barem.
Multumesc.
exact asa am gandit si eu speta si din pacate,nu am gandit-o bine...
alex_11....,,cine vrea sa mai dea la anu trebuie sa invete dupa altcineva,,. La fel ca multi altii, si eu am invatat dupa Udroiu. Ai vreo recomandare? Multumim:-/
andreeas1 a scris:
PS: n-am stat sa citesc cele 1001 de randuri scrise de voi. Cine a invatat a scris, cine nu, nu.
Asa e. Pana la urma viata se imparte in alb si negru.
Iar examenele se finalizeaza cu admisi (care au citit) si respinsi (care nu au citit).