Ma poate lamuri si pe mine cineva daca s-a semnat C.C.M.-ul unic la nivel national pe anii 2011-2014 sau daca cumva s-a prelungit cel de pe anii 2006-2010?
Daca da, va rog sa-mi specificati numarul sau,daca este cazul, felul,noului act normativ!!
Va rog precizati noul act normativ care prelungeste normele si valabilitate a H.G./2008 din 30.12.2008,ce se refere la indemnizatiile A.G.A. si C.A.!!! Daca puteti sa mentionati si nota de fundamentare sau noua lege ce reglementeaza aplicabilitatea noului act normativ!
Intrebare: Contractele comerciale se supun vizei de C.F.P.? As dori sa-mi faceti referire ,in caz ca imi raspundeti,si la Legea care reglementeaza situatia si,totodata,la articolele ei!
Daca dorim sa intocmim dispozitia cu comisia de negociere a C.C.M. si in unitate exista 2 sindicate,care este numarul de membrii cu care trebuie sa se prezinte la negociere fiecare sindicat? Este un numar par sau impar si unde gasesc reglementarea(Legea care reglementeaza) in legatura cu paritatea sau imparitatea numarului membrilor din partea sindicatelor?
Daca dorim sa intocmim dispozitia cu comisia de negociere a C.C.M. si in unitate exista 2 sindicate,care este numarul de membrii cu care trebuie sa se prezinte la negociere fiecare sindicat? Este un numar par sau impar si unde gasesc reglementarea(Legea care reglementeaza) in legatura cu paritatea sau imparitatea numarului membrilor din partea sindicatelor?
Sunt jurist la o firma si ...as dori sa ma lamureasca si pe mine cineva mai experimentat ca mine ce se intampla in cazul in care Contractul Colectiv de Munca al societatii a expirat la 30.06.2010??? Mai detaliat:nu s-a ajuns la un acord nici macar pentru un act aditional,suntem in perioada de 60 de zile destinata negocierilor...Nelamurirea ar fi urmatoarea:sporurile si ajutoarele specificate in C.C.M. in cazul unor situatii particulare,se mai acorda,avand in vedere faptul ca in Codul Muncii nu sunt prevazute aceste lucruri? Cum se reglementeaza legal situatia asta,avand in vedere ca legea nr130/1996,art.3,ofera o larghete societatilor(prin faptul k poate exista o perioada de 30 de zile fara C.C.M.)? Mentionez k firma este un ,,S.A.'' si are peste 21 de angajati.