avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters15910

Activitate ContSters15910

Destul de alambicata legislatia in domeniu, insa trebuie luate in considerare aspectele procedurale care asigura atribuirea unui contract intr-un termen rezonabil, care si asa a fost prelungit prin noile modificari in domeniu.
Răspuns la discuția OUG 34/2009
Aparatura birotica este definita in H.G. 2139/2004 din 30 noiembrie 2004 pentru aprobarea Catalogului privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe, cod de clasificare 3.2. Aparatura birotica.
Calculatoare electronice si echipamente periferice intra la 2.2.9 si nu la aparatura birotica ( 3.2.)
Răspuns la discuția Cerere de oferte
Pentru cererea de oferta exista invitatia de participare, la licitatia deschisa apare anuntul de participare, respectiv la aceasta procedura din urma se poate proceda la publicarea unui anunt de tip erata. In ceea ce priveste clarificarile, a se vedea art. 78 din OUG nr. 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare.Modificarea fisei de date a achizitiei, cu 2 zile inainte de deschiderea ofertelor, este o masura restrictiva si abuziva, incalcand principiile art. 2 din actul normaitiv mai sus indicat.
Răspuns la discuția Plata lucrare acoperis
Buna ziua,

Daca a fost organizata procedura cerere de oferta, ar trebui sa verificati ce cuprindea invitatia de participare, in speta sursa de finantare.In cazul in care se specifica buget local,
iar contractul este incheiat cu unitatea administrativ teritoriala X ( in niciun caz Primaria) ar trebui sa studiati cu atentie contractul sectiunea "modalitati de plata", inclusiv termenele de plata.
Buna ziua,

Intrebarea formulata de Dvs. nu este foarte clara.Prin fisa de date a achizitiei se solicita prezentarea atestatului tehnic emis de APDP ?
Buna ziua,

As dori sa stiu care este modalitatea legala prin care un consiliu local poate aproba alocarea unei sume anuale pentru sustinerea activitatii a unui club sportiv de drept privat.

In acest sens, ma poate ajuta cineva cu cadrul legal si eventual sa ma indrume care ar fi pasii de realizat.

Cu mii de multumiri!
Răspuns la discuția evaluare oferte licitatie publica
Imi pare o clauza restrictiva, ca toate documentele justificative (bilant, certificat constantator) sa fie prezentate fie in original, fie in copie legalizata. ANRMAP-ul nu a facut nicio o observatie inainte de a valida invitatia de participare? Care este temeiul legal al declararii ofertei ca inacceptabila? HG-ul 926 zice clar care sunt cazurile privind declararea unei oferte innaceptabile, si nu imi amintesc vreo situatie anume in carecare sa fie specificat ca oferta este inacceptabila pentru ca nu a fost respectata fisa de date a achizitiei. Copii certificate "conform cu originalul" nu erau suficiente? Sau este vreo instructiune a Autoritatii de Management in sensul acesta? Mare grija cu termenii "fisa de date a achizitiei" si "caietul de sarcini"Tocmai pentru ca sursa de finantare a acestui contract are la baza un contract cu finantare europeana, eu va recomand sa cititi cu atentie prevederile O.UG. nr. 66/2011privind prevenirea, constatarea si sanctionarea neregulilor aparute in obtinerea si utilizarea fondurilor europene si/sau a fondurilor publice nationale aferente acestora.
Răspuns la discuția Act aditonal sau ctr. subsecvent
pentru fiecare contract subsecvent ai un minim si un maxim. Nu se pot suplimenta cantitatile. Din punctul meu de vedere cel mai bine este sa inchei un contract subsecvent.
Buna ziua,

M-ar interesa aplicabilitatea impreviziunii in contractele incheiate in urma unei proceduri de atribuire a unui contract de achizitie publica, in speta pentru art. 122 lit i ( lucrari suplimentare).
Răspuns la discuția Acord de asociere la licitatie
Buna ziua,

Studiati cu atentie fisa de date a achizitiei pentru a vedea cerintele Autoritatiii Contractante ( unde anume sa iau resursele in cumul sau nu), unde aveti nelamuriri faceti o solicitare de clarificari.