avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Activitate Corina Capotã

Activitate Corina Capotã

Răspuns la discuția Oferta nerespectata
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In opinia mea, oferta de munca si acceptarea in scris a acesteia cu clauzele aferente postului respectiv: salariu, program, obligatii, drepturi, reprezinta un contract care trebuia inregistrat de angajator.
Art. 16 . [forma contractului de munca]
(1) Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana, cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii de catre salariat. Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului.
(2) Anterior inceperii activitatii, contractul individual de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor, care se transmite inspectoratului teritorial de munca cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii.
(3) Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.

Daca ati suferit un prejudiciu din culpa angajatorului, puteti initia o actiune impotriva acestuia.
Singura solutie este contestatie impotriva titlului executoriu la instanta competenta. Daca credeti ca merita...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cred ca exista o asemenea prevedere in legislatia noastra.
Angajati un avocat care sa se aplece asupra spetei dv. in concret.
Răspuns la discuția Uzucapiune-teren
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunt incidente dispozitiile cu privire la uzucapiune.
Trebuie dezbatuta la notar succesiunea dupa strabunica simultan cu cea a bunicii, cu cele doua acte de proprietate (extrase cf) ale terenurilor, folosirea terenurilor fiind o acceptare tacita a succesiunii. Mostenirea va fi culeasa doar de tatal/mama dv., in calitate de fiu/fiica bunicii dv.
In baza certificatului de mostenitor, se va inscrie in cartea funciara.
Noul Cod civil prevede:
Art. 1182 Încheierea contractului
(1) Contractul se încheie prin negocierea lui de către părţi sau prin acceptarea fără rezerve a unei oferte de a contracta.
(2) Este suficient ca părţile să se pună de acord asupra elementelor esenţiale ale contractului, chiar dacă lasă unele elemente secundare spre a fi convenite ulterior ori încredinţează determinarea acestora unei alte persoane.
(3) În condiţiile prevăzute la alin. (2), dacă părţile nu ajung la un acord asupra elementelor secundare ori persoana căreia i-a fost încredinţată determinarea lor nu ia o decizie, instanţa va dispune, la cererea oricăreia dintre părţi, completarea contractului, ţinând seama, după împrejurări, de natura acestuia şi de intenţia părţilor.


Avand in vedere ca ambele parti au nationalitate romana, nu inteleg de ce contractul trebuie incheiat intr-o alta limba. Legea nu prevede in mod expres incheierea contractului in limba romana, ci doar negocierea clauzelor si acceptarea ofertei.
Puteti notifica in scris locatorul, cu confirmare de primire, sa va comunice contractul in limba romana deoarece nu aveti cunostinte de limba engleza, deoarece nu intelegeti clauzele contractului si nu stiti ce ati semnat.
Succes!
Daca nu are sulta, puteti incepe executarea silita a acesteia pentru suma datorata. Atentie la termenul de prescriptie.
O actiune in pretentii in instanta impotriva acestuia pentru sumele incasate.
Solicitati de asemenea autoritatii ca alocatia copilului sa va fie dv. acordata, avand in vedere ca nu sunteti casatorita cu tatal copilului si hotararea prin care s-a stabilit domiciliul copilului.