multumesc!
inteleg ca dupa ce a fost stabilita valoarea exacta a mostenirii taxa de timbru va fi suportata doar de mine, sau de toti mostenitorii, pt. ca e posibil ca valoarea mostenirii ce-mi revine(a douazecea parte) sa nu acopere nici taxa de timbru; este o casa la tara construita in 1965 din caramida, 3 camere,aproximativ 55mp, iar despre valoarea terenului ce sa spun 0.23 ha.
Procentul de 3% din valoare este real?
buna ziua,
va rog sa-mi lamuriti pasii pe care trebuie sa-i urmez in urmatoarea situatie: dupa decesul bunicilor mei 1986 respectiv 1987 a ramas drept mostenire 4.74ha teren arabil si 1600mp curti si constructii(casa si terenul aferent).In1991 a fost emis titlu de proprietate in care au fost trecuti cei 10 mostenitori(10 parti avand 10 copii), in care eu si sora mea avand o parte deoarece tatal meu a decedat innaintea bunicilor.
Eu nu am cunostinta ca sa se fi dezbatut mostenirea in ac. caz, sau nu am fost citat in acest sens. Unul dintre mostenitori administreaza toata aceasta avere eu neavand niciun folos, si doresc sa deschid actiunea de iesire din indiviziune insa nu stiu ce taxe de timbru trebuie sa achit(am auzit ca 3% din valoarea mostenirii), precum nu cunosc toate adresele mostenitorilor si intre timp unii dintre ei au decedat si stiu ca trebuie citati copii acestora.
Va rog spuneti-mi cum sa procedez.
multumesc de recomandare, mi-as dori lucru acesta deoarece noi folosim o alta bucatarie, singurul lucru comun este baia pe care eu i-am dat ac. utilitate, insa este in incinta casei.
As dori sa-mi spuneti pentru iesirea din indiviziune daca intiez eu actiunea, care sunt costurile orientative(casa este la tara).
Multumesc de sfat, insa va mai rog sa-mi spuneti daca totusi decid sa parasesc locuinta toate acele investitii precum si cheltuielile de intretinere ale gospodariei pe care le pot dovedi fie cu acte, fie cu martori le pot recupera prin iesirea din indiviziune
Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in situatia urmatoare:
-dupa decesul tatalui meu am dezbatut mostenirea si a rezultat urmatoarele-mama detine 1/2 din casa, iar pt. cealalta jumatate, mama 2/8, sora mea 3/8 si eu 3/8.
Curtea este a mamei prin titlu de proprietate, iar eu impreuna cu sotia si fiul nostru locuim in casa impreuna cu mama de peste 20 ani, timp in care am construit mai multe anexe, precum si inbunatatiri la locuinta pe care le pot dovedi cu facturi, chitante, precum si martori.
Relatiile intre mine si mama s-au deteriorat si doreste ca eu sa nu mai locuiesc acolo, insa eu nu detin alta locuinta si tot ce a insemnat intretinerea casei a fost sustinuta de catre mine si sotie in tot acest timp, mama avand venituri mici.
Sfatuiti-ma cum sa procedez si daca incep actiunea de iesire din indiviziune ce sanse am sa pot locui in partea de casa ce imi revine.