avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1550 soluții astăzi
Forum Activitate daniela092009

Activitate daniela092009

Buna. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns concret.
Se intentioneaza concedierea unui numar de 10 "asistenti personali" ai persoanelor cu handicap grav (primarie). Avand in vedere faptul ca numarul de posturi de "asistent personal" se aproba anual, dupa aprobarea bugetului, de catre Consiliul loca, prin hotarare (angajarile se fac prin dispozitia primarului); dupa parerea mea legal ar fi ca desfiintarea acestor posturi sa se faca tot prin hotararea Consiliului local.
Intrebarea e: cand trebuie emisa hotararea de desfiintare a posturilor? inainte de inceperea procedurii prevazuta de codul muncii (notificare intentie de concediere angajati etc)?
Buna. Problema:
In cazul unui contract de concesiune a carui redeventa nu a fost onorata de concesionar timp de 3 ani, prealabil adoptarii hotararii consiliului local privind rezilierea contractului pe motiv de neandeplinire a obligatiilor contractuale (neplata redeventa), trebuie inaintata concesionarului instiintare de plata sau somatie de plata?
Dupa rezilierea contractului de concesiune prin H.C.L., concesionarul mai este obligat la achitarea integrala a debitelor restante?