Buna ziua,
Firma X detine un teren pe care urmeaza sa dezvolte un ansamblu de locuinte.
Firma Y intra in asociere cumparand o cota parte din teren .
Impreuna dezvolta proiectul . Asociere.
1. Cum se face lucrul acesta, care este procedura?
2.Se poate ca la iesirea din indiviziune sa se treaca apartamentele pe cele doua firme direct? la momentul acela implica impozitare?
3. Este pozibil ca firma X sa participe cu un aport mai mic si la urma prin iesirea din indiviziune de comun acord sa primeasca o pondere mai mare de apartamente?
Buna ziua. Am si eu o intrebare. Impreuna cu cateva persoane detinem un teren pe care vrem sa dezvoltam un proiect. Vrem sa deschidem un SRL nou care sa reprezinte cota parte a fiecaruia din noi respectiv actionar X 18%, actionar Y 25% s.a.m.d. Cum se poate face lucrul acesta din moment ce partile sociale se impart la 10 unitati. MUltumesc.
Daca eu detin cota parte din toata suprafata de teren a intregului Ansamblu si la ora actuala se lucreaza la primul corp fiind autorizatie de construire doar pentru primele 3 corpuri la momentul cand se va cere urmatoarele autorizatii de construire pentru celelalte corpuri nu o sa trebuiasca sa imi ceara aprobare si mie ?
Multumesc
Sunt in procesul de cumparare a unui apartament intr-un Ansamblu Rezidential. Apartamentul se afla in prima cladire din viitoarele 10 cladiri cat va avea Ansamblul. Pe langa Apartament, Cota indiviza comuna din cladire(spatii comune) si terenul de sub cladire, va mai trebui sa detin cota indiviza comuna si din suprafata totala a terenului aferent intregului ansamblu ---------------?
Multumesc