avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale parti sociale firma noua
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

parti sociale firma noua

Buna ziua. Am si eu o intrebare. Impreuna cu cateva persoane detinem un teren pe care vrem sa dezvoltam un proiect. Vrem sa deschidem un SRL nou care sa reprezinte cota parte a fiecaruia din noi respectiv actionar X 18%, actionar Y 25% s.a.m.d. Cum se poate face lucrul acesta din moment ce partile sociale se impart la 10 unitati. MUltumesc.
Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 12:36, 3 August 2010
D-voastra faceti referire la un capital social de 200 lei, in care o parte sociala corespunde unui procent de 5% din acel capital (o parte sociala nu poate avea o valoare mai mica de 10 lei).
Daca veti infiinta un SRL cu un capital social, sa zicem, de 1000 lei, veti putea imparti capitalul social in 100 de parti sociale, care, la randul lor, vor putea fi atribuite corespunzator participatiei fiecaruia...
Ultima modificare: Marți, 3 August 2010
Primoris SRL, Consilier juridic
partile sociale sunt multiplu de 10.
Valoarea unei parti sociale trebuie sa fie un numar intreg.
Citat din Legea 31/ 1990:

"Art. 11. - (1) Capitalul social al unei societati cu raspundere limitata nu poate fi mai mic de 200 lei si se divide in parti sociale egale, care nu pot fi mai mici de 10 lei.* "

Pana la urma este cat se poate de simplu.
Cu cat capitalul social este mai mare, cu atat aveti posibilitatea de a-l imparti in mai multe parti sociale, care sa corespunda procentelor, ce ar trebuie sa revina fiecaruia dintre asociati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul aport capital social asociati Sfedu Sfedu Spuneti-mi va rog, la constituirea capitalului social de 200 lei, 20 parti sociale, 10 lei parte, in situatia in care sunt 3 asociati, cu 90%, 9% respectiv 1%, ... (vezi toată discuția)
Actionar unic ??? gabi23_69 gabi23_69 buna ziua. doresc sa infiintez un srl care va fi administrat de mine, stiu ca daca sunt actionar unic nu pot fi si angajat al firmei. care este procentul minim ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social nik2016 nik2016 Buna ziua, In cazul meu,va rog ajutati ma. Capital social detinut de un asociat 200 lei Cooptarea unui nou asociat cu 50 lei. Cum se completeaza ... (vezi toată discuția)