avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale actionar unic ???
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

actionar unic ???

buna ziua. doresc sa infiintez un srl care va fi administrat de mine, stiu ca daca sunt actionar unic nu pot fi si angajat al firmei. care este procentul minim de actiuni ce poate fi detinut de un alt actionar pt ca eu sa pot fi angajat al firmei. mai exista o alta varianta ?
cat m-ar costa infiintarea unui srl si cat ar dura???
Cel mai recent răspuns: ROYAL CONSULTING , Avocat 15:10, 27 Ianuarie 2009
Potrivit l.31/1990 puteti fi salariat, chiar daca sunteti asociat unic. Reglementarea care este aplicabila in speta, e aceea a detinerii calitatii de administrator al unei societati cu raspundere limitata cand, administratorul poate avea contract individual de munca in cadrul acelei societati.
Costurile estimative sunt in jur de 1000 lei.
Ultima modificare: Luni, 26 Ianuarie 2009
Doinita Stingaciu, Avocat
Puteti fi angajatul societatii al carui asociat unic sunteti dar va trebui sa numiti o alta persoana Administrator.
Puteti ceda o parte sociala unei alte persoane, la un capital social de 200 lei reprezinta 5%.
Un SRL se poate infiinta in 3 zile, taxele de constituire sunt in jur de 460 - 500 lei. Onorariu difera de la avocat la avocat.
multumesc pentru raspunsurile rapide.
sa inteleg ca pentru a fi administrator trebuie sa existe un al doilea actionar care sa detina minim 5% din actiuni?
Daca constituiti societatea cu un capital social de 1.000 lei poate avea si 1%.
pentru o cheltuiala minima va sfatuiesc sa incepeti cu un capital social de 200 lei, iar 5% dati unei alte persoane. Dumneavoastra veti fi numit prin act constitutiv administrator si apoi asociatul celalalt va semna ciontractul de munca

Alte discuții în legătură

Infiintare societate comerciala clls clls Buna ziua. Care sunt pasi de urmat pentru infiintarea unei societati comerciale cu un singur asociat? Imi puteti spune aproximativ care sunt costurile si cat ... (vezi toată discuția)
Mai multe firme, o persoana fizica MihaiOlteanu MihaiOlteanu \"O persoana fizica sau o persoana juridica nu poate fi asociat unic decat intr-o singura societate cu raspundere limitata\" Buna ziua, am si eu o ... (vezi toată discuția)
Asociat-unic gazdatunde gazdatunde Buna ziua! Am o intrebare, un asociat-unic poate sa lucreze la firma, fara sa fie angajat? De la ITM au zis ca tebuie sa fie angajat cu contact de munca! Va ... (vezi toată discuția)