avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale actionar unic ???
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

actionar unic ???

buna ziua. doresc sa infiintez un srl care va fi administrat de mine, stiu ca daca sunt actionar unic nu pot fi si angajat al firmei. care este procentul minim de actiuni ce poate fi detinut de un alt actionar pt ca eu sa pot fi angajat al firmei. mai exista o alta varianta ?
cat m-ar costa infiintarea unui srl si cat ar dura???
Cel mai recent răspuns: ROYAL CONSULTING , Avocat 15:10, 27 Ianuarie 2009
Intr-adevar puteti incepe cu un capital social de minim 200 lei. Nu este obligatoriu sa cedati 5% decat numai in cazul in care mai sunteti asociat unic la o alta societate. D-voastra in calitate de asociat unic si administrator al societatii comerciale, puteti incheia un contract individual de munca cu d-voastra ca si persoana fizica, putand semna contractul de munca si la angajat sila angajator, intervenind totusi o problema, si anume: veti plati odata impozitul pe dividente ca asociat unic, iar ca angajat veti plati lunar toate impozitele datorate atat ca angajat cat si ca angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare societate comerciala clls clls Buna ziua. Care sunt pasi de urmat pentru infiintarea unei societati comerciale cu un singur asociat? Imi puteti spune aproximativ care sunt costurile si cat ... (vezi toată discuția)
Mai multe firme, o persoana fizica MihaiOlteanu MihaiOlteanu \"O persoana fizica sau o persoana juridica nu poate fi asociat unic decat intr-o singura societate cu raspundere limitata\" Buna ziua, am si eu o ... (vezi toată discuția)
Asociat-unic gazdatunde gazdatunde Buna ziua! Am o intrebare, un asociat-unic poate sa lucreze la firma, fara sa fie angajat? De la ITM au zis ca tebuie sa fie angajat cu contact de munca! Va ... (vezi toată discuția)