Sotia a iesit la pensie in marti 2002, pensie anticipata fara penalizare pentru ca a avut cu 10 ani peste stagiul de cotizare.
In 08. 04.2012 a primit decizie de recalculare pentru trecerea in pensie pentru limita de varsta, recalculare care trebuia facuta din 01.03.2005 si fata de pensia actuala i se cuvine o pensie mai mare.
Nelamurirea noastra este: aceasta diferenta care incepe din 01.03.2005 se da retroactiv din data cand a trecut la pensie de limita de varsta (01.03.2005), ultimele 36 luni sau de la data emiterii deciziei?
Cu multumiri,
M.Miu
Incaodata va multumesc pentru raspuns si sunt nevoit sa va cer scuze ca n-am fost atent si am indicat ca pnsia restanta este din octombrie 2008. Nu, ceea ce mi s-a recalculat trebuia sa primesc din octombrie 2009 (ultima etapa de acordare a grupelor), insa primesc de atunci aceeasi pensie de dinainte de primirea deciziei.
Rugamintea este ce pot face intrun asemenea caz, sa astept o perioada nedefinita
in situatia in care nu stim ce ne rezerva ziua de maine?
Cu multumiri si scuze,
M.Miu
Multumesc pentru raspuas,
Totusi citind pe forum am gasit multe situatii similate in multe judete, pensionari care trebuiau sa primeasca diferenta pentru anii lucrati in grupele I sau II incepand cu octombrie 2008.Nu stiu daca au ca si mine decizie in urma recalcularii, dar n-au primit nimic pana acum.Ma voi adresa caseoi de pensii Galati, dar sigur Guvernul a amanat aceste plati.
In acest caz ce se poate face?
Buna ziua,
Cu respect rog a-mi indica ce este de facut in cazul cand mi-a fost recalculata pensia pentru anii cand am muncit in grupa I, mi sa transmis fisa de recalculare din care rezulta ca ar urma sa primesc cu luna octombrie 2008 la pensia anterioara, inca 33 Ron, dar din cate stiu conform unei OG aceasta suma nu se plateste.
Cum suntem persoane in varsta si nu putem astepta le infinit drepturile ce ni se cuvin
cred ca sunt mijloace sa-i determinam pe cei in drept sa gandeasca in spiritul legii si moralitatii masurile ce la iau.
Cu stima,
M.Miu