avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie

Buna ziua,
Cu respect rog a-mi indica ce este de facut in cazul cand mi-a fost recalculata pensia pentru anii cand am muncit in grupa I, mi sa transmis fisa de recalculare din care rezulta ca ar urma sa primesc cu luna octombrie 2008 la pensia anterioara, inca 33 Ron, dar din cate stiu conform unei OG aceasta suma nu se plateste.
Cum suntem persoane in varsta si nu putem astepta le infinit drepturile ce ni se cuvin
cred ca sunt mijloace sa-i determinam pe cei in drept sa gandeasca in spiritul legii si moralitatii masurile ce la iau.
Cu stima,
M.Miu
Cel mai recent răspuns: marius46 , utilizator 22:01, 21 Iulie 2010
Conform carei OG? Dvs. ati primit punctaj suplimentar pentru activitatea lucrata in grupa I de munca, conform OUG nr. 100/2008, si trebuie sa primiti si drepturile restante.

Singurul act normativ care amana plata unor drepturi restante este OUG nr. 53/2010, care se refera la beneficiarii Legii nr. 341/2004.
Multumesc pentru raspuas,
Totusi citind pe forum am gasit multe situatii similate in multe judete, pensionari care trebuiau sa primeasca diferenta pentru anii lucrati in grupele I sau II incepand cu octombrie 2008.Nu stiu daca au ca si mine decizie in urma recalcularii, dar n-au primit nimic pana acum.Ma voi adresa caseoi de pensii Galati, dar sigur Guvernul a amanat aceste plati.
In acest caz ce se poate face?
Ceea ce ati citit pe forum se refera la octombrie 2009. In octombrie 2009 trebuiau sa primeasca punctajul suplimentar persoanele ale caror drepturi de pensie s-au deschis in perioada 1 aprilie 2001-30 septembrie 2008.

Plata pentru aceasta etapa merge greu, este adevarat, dar nu exista niciun act normativ care sa amane plata drepturilor restante. Dvs. ati scris doar ca trebuie sa primiti diferente de pensie retroactiv, incepand cu octombrie 2008. Daca faceti parte dintre pensionarii ale caror drepturi de pensie s-au deschis in perioada la care am facut referire mai sus, veti primi si banii.
Incaodata va multumesc pentru raspuns si sunt nevoit sa va cer scuze ca n-am fost atent si am indicat ca pnsia restanta este din octombrie 2008. Nu, ceea ce mi s-a recalculat trebuia sa primesc din octombrie 2009 (ultima etapa de acordare a grupelor), insa primesc de atunci aceeasi pensie de dinainte de primirea deciziei.
Rugamintea este ce pot face intrun asemenea caz, sa astept o perioada nedefinita
in situatia in care nu stim ce ne rezerva ziua de maine?
Cu multumiri si scuze,
M.Miu
Cand ati primit decizia si cand este emisa? Cred ca trebuia sa va intreb de la inceput.

Ultima modificare: Miercuri, 21 Iulie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie - perioada lucrata in grupa de munca nevalorificata ioann ioann tatal meu, Precup Ioan, nascut in 28/02/1938, este pensionar din anul 1994, la limita de varsta, cu o vechime completa . Are 37 ani vechime din care 18 ani si ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate.... Moroianu Nita Moroianu Nita va rog sa ma ajutati cu un raspuns deoarece la casa judeteana de pensii ialomita nu ma ajuta nimeni cu un raspuns.in octombrie 2007 am iesit la pensie de ... (vezi toată discuția)
Recalcularea punctului de pensie la gr 1 de munca pojoga pojoga Am iesit la pensie in anul 2000 si am avut 5 ani fara 3 zile de gr 1 de munca. In anul 2005 mi s-a facut o recalculare a pensiei ( atunci când s-a facut la ... (vezi toată discuția)