ok, multumesc pana aici.
insa...problema este mult mai complicata. nici nu stiu de unde sa incep.
eu sunt de fapt unul din copiii acestei femei cu psihoza paranoida.
ea are 4 copii cu primul sot care a murit cu cca. 30 de ani in urma.
mai are inca 5 copii cu cel de al doilea sot (tatal meu, care e orb). eu(23 de ani) si cu cea mai mica dintre surori(20 de ani) am ramas in casa parinteasca impreuna cu ambii parinti. eu sunt singurul care a investit si care a reconstruit o parte din casa care aproape cadea. ma intereseaza care e procedura legala prin care pot obtine casa parintilor cat timp ei sunt in viata.
mentionez ca succesiunea de pe primul sot al mamei nu este efectuata si in casa nu mai exista niciun act care sa dovedeasca vreuna din cele doua casatorii, moartea primului sot sau imbolnavirea mamei. nici contractul imobilului nu este de gasit.
din cate am inteles, toate actele din casa au fost distruse de catre mama in timpul unui episod paranoid.
acum, eu trebuie sa incep investigatiile pentru a-i face, in primul rand, mamei o pensie de boala, apoi...nu mai stiu ce sa fac. nici pentru aceasta pensie nu stiu de unde sa incep, avand in vedere ca ea a fost internata ultima data la spitalul din jebel in urma cu mai multi ani.
dupa cum vedeti, am idee cam la ce rezultate ar trebui s-ajung, insa nu cunosc pasii pe care ar trebui sa-i parcurg pentru a ajunge la acestea.
daca ati inteles ceva din toata povestea asta, va rog sa ma sfatuiti cum puteti mai bine si mai pe intelesul meu.
multumesc anticipat!
Buna ziua!
Doresc sa stiu daca o persoana bolnava de psihoza paranoida (o boala mintala)are dreptul sa detina proprietati si daca nu, atunci cum se procedeaza spre deposedarea acestuia?