avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bolnav psihic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bolnav psihic

Buna ziua!
Doresc sa stiu daca o persoana bolnava de psihoza paranoida (o boala mintala)are dreptul sa detina proprietati si daca nu, atunci cum se procedeaza spre deposedarea acestuia?
Cel mai recent răspuns: rusu_miha_2006 , utilizator 20:45, 22 Iulie 2010
da, are dreptul sa detina proprietati.

e mai greu cu deposedatul, dat fiind ca actele prin care respectiva persoana ar instraina bunuri ce ii apartin ar putea fi anulate ca fiind facute de o persoana lipsita de discernamant.
Poate sa detina proprietati dar nu poate sa le administreze ,daca este pusa sub interdictie judecatoreasca.;)
Ultima modificare: Miercuri, 21 Iulie 2010
Gabriel Trifu, Avocat
cat timp nu este pus sub interdictie judecatoreasca, le poate si instraina.
cum poate ajunge o persoana lipsita de discernamant sub interdictie judecatoreasca?
...prin instanta judecatoreasca de la domiciliul bolnavului...

Alte discuții în legătură

Drept la mostenire xmagx2001 xmagx2001 Buna seara, am si eu o intrebare si va rog respectuos sa ma lamuriti si pe mine referitor la situatia urmatoare: - parintii mei au divortat, iar in urma ... (vezi toată discuția)
Bolnav alzheimer mihaela495 mihaela495 Buna ziua, As dori ceva sfaturi/informatii daca se poate. O persoana cu o varsta inaintata este diagnosticata cu boala Alzheimer, are si certificat de ... (vezi toată discuția)
Bunuri bolnav psihic internat pompiliairina pompiliairina Cine administreaza bunurile unei persoane internata intr-un spital de psihiatrie si masuri de siguranta printr-o hotarare judecatoreasca? Cine este curator ... (vezi toată discuția)