avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bolnav psihic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bolnav psihic

Buna ziua!
Doresc sa stiu daca o persoana bolnava de psihoza paranoida (o boala mintala)are dreptul sa detina proprietati si daca nu, atunci cum se procedeaza spre deposedarea acestuia?
Cel mai recent răspuns: rusu_miha_2006 , utilizator 20:45, 22 Iulie 2010
da, are dreptul sa detina proprietati.

e mai greu cu deposedatul, dat fiind ca actele prin care respectiva persoana ar instraina bunuri ce ii apartin ar putea fi anulate ca fiind facute de o persoana lipsita de discernamant.
Poate sa detina proprietati dar nu poate sa le administreze ,daca este pusa sub interdictie judecatoreasca.;)
Ultima modificare: Miercuri, 21 Iulie 2010
Gabriel Trifu, Avocat
cat timp nu este pus sub interdictie judecatoreasca, le poate si instraina.
cum poate ajunge o persoana lipsita de discernamant sub interdictie judecatoreasca?
...prin instanta judecatoreasca de la domiciliul bolnavului...

Alte discuții în legătură

Drept la mostenire xmagx2001 xmagx2001 Buna seara, am si eu o intrebare si va rog respectuos sa ma lamuriti si pe mine referitor la situatia urmatoare: - parintii mei au divortat, iar in urma ... (vezi toată discuția)
Alucare casatorie - bolnav schizofrenie paranoida niculaucarmen niculaucarmen in ce conditii se poate cere anularea casatoriei dintre doi soti in situatia in care reclamanta este tutorele paratului (paratul fiind diagnosticat cu ... (vezi toată discuția)
Bolnav alzheimer mihaela495 mihaela495 Buna ziua, As dori ceva sfaturi/informatii daca se poate. O persoana cu o varsta inaintata este diagnosticata cu boala Alzheimer, are si certificat de ... (vezi toată discuția)