avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept la mostenire

Buna seara,
am si eu o intrebare si va rog respectuos sa ma lamuriti si pe mine referitor la situatia urmatoare:
- parintii mei au divortat, iar in urma divortului eu am fost dat tatalui si sora mea mamei mele
- dupa divort mama mea a devenit proprietara pe 2 apartamente
- la scurt timp tatal meu a decedat
- am fost crescut de catre mama mea
- nu s-a facut succesiune dupa tatal meu pt ca el nu avea ce sa lase mostenire, vanzand dupa divort toate bunurile pe care le avea mamei mele
Intrebarea mea este urmatoarea : Cine are drept de mostenire dupa parerea d-voastra in acest caz, ambii frati sau doar sora mea care dupa cum v-am spus in hotararea de divort a fost incredintata mamei.
Va rog sa imi raspunde-ti daca am vreun drept la mostenirea mamei .
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:55, 14 Decembrie 2010
In aceasta materie nu are nici un fel de relevanta divortul; copiii au drepturi egale la mostenirea parintilor.
Inteleg ca mama dvs. inca traieste... multa sanatate!
Da traieste, va multumesc mult pt raspunsul d-voastra, sincer mi-ati luat o mare piatra de pe inima pt ca eu sunt intr-o situatie destul de delicata cu sora mea. Mama mea sufera de boala alzimer si cu toate ca imi este greu stiu ca singura varianta viabila este un azil de batrani... sufera singura pt ca atat eu cit si sora mea suntem detasati cu serviciile departe de ea si ramane mereu singura. Am incercat toate variantele de a gasi un insotitor dar aici este problema pt ca sora mea refuza categoric atat ideea azilului cat si ideea unui ajutor. In aceast asituatie cum pot lua eu atitudine astefel incat sora mea sa nu ma poata ataca si mamei sa ai fie bine?
puteti incerca s-o puneti sub interdictie pe mama dvs
"(interdictie judiciara). Mijloc de ocrotire judiciara a persoanelor lipsite de discernamat, aflate in imposibilitatea de a se ingriji de interesele lor sau de a-si
exercita drepturile civile. Ea este reglementata in t. II, cap. II, C. fam. Potrivit legii, cel care nu are discernamat pentru a se ingriji de interesele sale, din cauza alienatiei mintale ori debilitatii mintale, va fi pus sub interdictie. Pot fi pusi sub interdictie atat persoanele majore, cat si minorii. In categoria acestor persoane se incadreaza bolnavii mintali cronici si minorii, a caror lipsa de deiscernamant este atestata printr-un raport de expertiza psihiatrica medico-legala. Punerea sub interdictie se face prin hotarare judecatoreasca si, tot prin hotarare, se dispune ridicarea ei. Cererea de punere sub interdictie trebuie sa cuprinda cerintele prevazute de C. proc. civ. si este scutita de taxa de timbru. Competenta de judecata este a tribunalului in a carei raza teritoriala isi are domiciliul cel care urmeaza sa fie pus sub interdictie. Interdictia poate fi ceruta de autoritatea tutelara, alte organe si de persoanele prevazute de lege ( de exemplu, persoane apropiate minorului sau debilului mintal). Totodata, se procedeaza la numirea unui tutore (exceptie, minorul aflat sub ocrotirea parintilor) si la stabilirea locului unde interzisul va fi supravegheat medical, la locuinta lui sau intr-o institutie "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punere sub interdictie codrutavlad codrutavlad buna ziua! este obligatoriu ca o persoana cu dementa vasculara, care are certificat de incadrare in gradul Grav de handicap,sa fie pusa sub interdictie?de ... (vezi toată discuția)
Cerere de punere sub interdictie ni_leta ni_leta Buna seara Am o bunica de 99 ani. Mama mea, care o ingrijeste, a depus cerere de punere sub interdictie la Judecatorie. Intrebarile mele sunt: - cererea de ... (vezi toată discuția)
Cum demonstrez ca mama are probleme psihice malina_13 malina_13 Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: mama are probleme psihice (cu acte) si ne face mie si tatalui meu plangeri la politie o data la 2 saptamani. Cum ... (vezi toată discuția)