avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... cum demonstrez ca mama are probleme psihice
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

cum demonstrez ca mama are probleme psihice

Buna ziua,

Problema mea este urmatoarea: mama are probleme psihice (cu acte) si ne face mie si tatalui meu plangeri la politie o data la 2 saptamani. Cum pot demonstra ca e nebuna? Pot merge, de exemplu, la spitalul unde a fost internata sa cer o adeverinta?

Va rog ajutati-ma!!!!!

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: malina_13 , utilizator 09:29, 30 Octombrie 2009
Puteti demonstra cu acte care sa ateste starea psihica a mamei, lipsa ei de discernamant .Vas puteti chiar adresa instantei de judecata cu o cerere de punere sub interdictie judecatoreasca . In urma unei expertize psihiatrice , daca va fi demonstrata afectiunea psihica de care sufera mama , aceasta va fi pusa sub interdictie, numindui-se si un curator care sa o reprezinte din punct de vedere juridic.
PS. Este totusi vorba despre mama dvs. , asa incat, sfatul meu este sa nu va exprimati cu expresii atat de dure la adresa ei , conferindu-i calificativul de ,,nebuna". Este o boala pe care in mod cert nu si-o doreste nimeni , si chiar daca este asa, ar trebui sa o sustineti si sprijiniti in ratacirile ei , sa dati dovada de intelegere. :)
Va multumesc pentru raspuns. Din pacate, am avut destula intelegere si compasiune pentru boala ei, dar nu mai pot nici eu sa indur atata umilinta....M-am mutat din casa de 2 ani si ea tot continua sa ma hartuiasca si sa ma reclame la politie si sincer, m-am saturat. Problemele ei psihice atat de grave se datoreaza si faptului ca ea combina pastile gen Xanax cu bautura.....
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
malina_13, utilizator
Cu atat mai mult s-ar impune , in ceste conditii in care poate insasi viata mamei este pusa in pericol, o supraveghere stricta si trataement de specialitate. Ati putea incepe demersurile necesare punerii sale sub i nterdictie si numirea unei persoane care sa o supravegheze si sa o reprezinte.
solutia legala, asa cum v-a recomandat si colega mea, este investirea instantei de judecata cu o actiune avand ca obiect punerea sub interdictie.
punerea sub interdictie este un mijloc de ocrotire partiala sau totala a intereselor persoanelor, care nu au discernamantul de a se ingriji de interesele lor, din cazua alienatiei mintale sau a debilitatii mintale.
cererea este scutita de taxa de timbru, iar instanta competenta este judecatoria in a carei raza teritoriala domiciliaza persoana ce urmeaza a fi pusa sub interdictie.
Va multumesc mult pentru raspunsuri! E tragic ca s-a ajuns aici, dar, din pacate nu am alta solutie....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza medico legala macrita macrita Expertiza medico-legala pentru punerea sub interdictie a uneio persoane in varsta de 83 de ani se dispune de catre instanta ? Ce se intampla in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Punere sub interdictie codrutavlad codrutavlad buna ziua! este obligatoriu ca o persoana cu dementa vasculara, care are certificat de incadrare in gradul Grav de handicap,sa fie pusa sub interdictie?de ... (vezi toată discuția)
Punere sub interdictie manuela kosza manuela kosza va rog ajutati-ma, ce este punere sub interdictie? in ce consta? Mama bolnava de alzhaimer cu certif. de grad de handicap grav, cod 5, pt. a obtine ... (vezi toată discuția)